Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van Ak Parti'de kimler milletvekili olmalı? Anket Sonuçları Belli Oldu

11 Mart 2023
Van Ak Parti'de kimler milletvekili olmalı? Anket Sonuçları Belli Oldu

Vanseçim. com anket sitesinde 09-11 Mart 2023 tarihleri arasında "Van Ak Parti'de kimler milletvekili olmalı?" adlı ankette toplamda 5363 katılım ile gerçekleşen seçim anketinde en çok oy alanlar belli oldu.

Van'da seçim gündeme gelmeye başladı. Van seçim adlı anket sitesinin 09-11 Mart 2023  tarihinde gerçekleşen "Van Ak Parti'de kimler milletvekili olmalı?" adlı ankette Van halkı oy kullandı. 


Ankette Av. Savaş Nurullah Kıylık birinci seçildi. İkinci seçilen ise; Van Spor Futbol Kulübüne en çok destek veren ve Van ili için çaba sarf eden iş insanı Veysel Ürüm ikinci olarak seçildi. Bunların yanı sıra; isimlerinden söz ettirin eski Van Spor futbol kulübü başkanı Servet Yenitürk, Eski Ak Parti Van il başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van KOSGEB müdürü Bilal Emre Yörük ve birçok isimde kendisinden söz ettirildi.


Van'da en çok bahsedilen isimler...



Savaş Nurullah Kıylık kimdir?


22.01.1991 Van ilinde Hacıbekir Mahallesinde doğdu. İlk öğrenimini Van Namık Kemal İlköğretim okulunda, orta öğrenimini Van Hüsrevpaşa  İlköğretim okulunda, Lise öğrenimini Van Cumhuriyet Lisesinde tamamladı.  Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarıyla bitirdi. Anadolu Üniversitesi İlahiyat mezunu da olan Kıylık, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Sanat tarihi dalında yüksek lisansını yapmıştır. 


Van ilinde kurduğu Kıylık Hukuk Bürosu, on yıldan bu yana takip ve hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir. Savaş Nurullah Kıylık, aktif olarak Avukat – Arabulucu – Uzlaştırmacı olarak mesleğini sürdürmektedir. 


Uzun süre Van Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunda Başkan Yardımcılığı yapmıştır.


Türk Hukuk Sitesi, Hukukinet v.b sitelerde makale yazarlığı ile çeşitli dergi ve gazetelerde güncel hukuki yazı (köşe) yazarlığı yapmaktadır. 


Sivil toplum alanında ve Hukuk Derneklerinde aktif rol almıştır. Van Barosunun; İnsan Hakları, Çocuk Hakları, Bilişim, Yabancılar ve Mülteciler komisyonlarında aktif görevlerde bulunmuştur. 


Kıylık, uzun süre ve kesintisiz olarak Adalet ve Kalkınma Partisinde aşağıdaki görevlerde bulunmuştur: 


2012 ve 2013 yılları arasında Ak Parti Edremit Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı (Mali ve İdari İşler Başkanı),

2014 ve 2015 yılları arasında Ak Parti Van İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevi,


2015 ve 2018 yılları arasında Ak Parti Van İl Disiplin Kurulu Üyeliği görevi,


2018 ve 2020 yılları arasında Ak Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevi yapmıştır. 

İngilizce ve Arapça dillerini orta düzeyde bilmektedir. 

Evli olup bir kız çocuğu babasıdır.



Veysel Ürüm Kimdir?


Ürüm,25 Şubat 1982’de Van’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Van’ da, yükseköğrenimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığında tamamladı. 


Esnaf bir ailenin çocuğu olarak iş hayatına çok küçük yaşta Van’ da başlayıp, Akademik eğitiminin yanı sıra politika ve sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak yer alan, kent ve insan ilişkileri, birey ve toplum ihtiyaçlarını planlama konusunda yeteneğiyle iş hayatında büyük başarılar elde eden, çalışkan ve dürüst kişiliğiyle, birçok ulusal projeye imza atan saygın bir iş insanıdır.


Madencilik, Enerji, İnşaat, Kimya sanayi alanlarında Yurtdışı ve Yurtiçinde faaliyet gösteren Vefa Group AŞ.’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. 


Üniversite öğrenimi süresince bir yandan da madencilik sektöründe çalışmaya başlayan Ürüm, özverili ve disiplinli çalışma prensibi ile birçok yeniliği sektöre kazandırmayı ilke edinerek Türkiye' nin geleceği ve enerjisi için önemli olan kömür ve madencilik alanında başarılı yatırımları gerçekleştirmiş durumdadır.


Ürüm, Tekirdağ Malkara ve Van Gürpınar Vefa Group Kömür İşletmelerinde 700 kişi çalışmaktadır. Bu özelliği sebebiyle Vefa Group “Bölgesel İstihdam” konusunda da öncü şirketlerden biri olarak kabul edilmektedir. Şirket çalışanlarının yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Ürüm; stratejik kararlarının oluşmasında profesyonel bir danışmanlar grubuyla çalışmaktadır. 


Veysel Ürüm, 2002 yılından itibaren aktif ticaret yaşamı içinde bulunan bir iş insanı olarak; Van Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, ASKON Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Kömür Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Van Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ve İkinci Başkanlık, Cizre Belediye Voleybol Takımı Yönetim Kurulu Üyeliği, Beşiktaş JK Kongre Üyeliği ve birçok sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.


Ürüm, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı hayatının temel ilkesi haline getirerek, toplumsal dayanışmayı önceleyen bir vizyon ile bir çok aileye yardım olanakları sağlamakta ve başarılı üniversite öğrencilerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için burs imkanı sunmaktadır.


İyi düzeyde İngilizce bilen Veysel ÜRÜM evli ve 4 çocuk babasıdır.


Servet Yenitürk kimdir?


Kayhan Türkmenoğlu kimdir?


İş Adamı, Sanayici, STK Yöneticisi, XXIII. Dönem Van Milletvekili, Yazar. 25 Eylül 1962, Van doğumlu. Baba adı Niyazi anne adı Firdevs.  İşletme Fakültesi mezunudur.


Ticaretle uğraştı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Başkanı, Van Belediye Meclis Üyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Vakfı Kurucu Üyesi, Jan-Der Yönetim Kurulu Üyesi, Van’a Hizmet Vakfı Üyesi, Van Sanayici İş Adamları Derneği Üyesi, Emniyet Teşkilatının Güçlendirilmesi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Van Tenis ve Yüzme İhtisas Kulübü Derneği Kurucu Üyesi, Vanspor Kulübü Yöneticisi olarak görev yaptı.


Kayhan Türkmenoğlu, 2007 genel seçimlerinde AK Parti’den XXIII. Dönem (22.07.2007 –  12.06.2011) Van Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.


23'üncü dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Milletvekilliği dönemi sona erdikten sonra, 21 Aralık 2017’de AK Parti Van İl Başkanı oldu. 4 Şubat 2023 il başkanlığı göreviden istifa etti. 



Bilal Emre Yörük kimdir?


1974 yılında Van' da doğdu, ilk, orta ve lise öğrenimimi Van' da tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1998 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsünde 2007 yılında Yüksek Lisans yaptı.

Haziran 1998 yılında KOSGEB Van İl Müdürlüğünde görevine başyalan Yörük, 2001 yılından bu yana KOSGEB Van İl Müdürlüğü görevini yürütmektedir. 


Bir çok ulusal ve uluslararası projelerde görev aldığı gibi Ar-Ge, inovasyon teknolojik üretim ve yerlileştirme proje değerlendirmelerinde kurul üyelikleri,  bölgesel kalkınma, yatırım, istihdam politikaları ve girişimcilik konularında uzun yıllar çalışmalar yürüttü. 


Van Enerji Verimliliği Derneğinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığı,


Van Valiliği Yatırım Destek Ofisi Kurucusu ve Yöneticiliği,


Yeşilay Cemiyeti Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği,

Van İŞGEM - Van İş Geliştirme Merkezi Projesi,

AB DAKAP Doğu Anadolu Kalkınma Projesi,

ABİGEM – Yerel kalkınma Kurulu Üyeliği,

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliği,

Van Güçbirliği Platformu Mütevelli Heyeti Üyeliği,

Tuşba Kent Konseyi Yüksek istişare Kurulu Üyeliği,

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi,

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Danışma  Kurulu Üyesi,

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Danışma Kurulu Üyesi,

Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü yönetim Kurulu Üyeliklerinde  görev aldı.

27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti Van 7. sıradan milletvekili adayı gösterildi.  

Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak:Van gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.