Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Enkazdan ölü çıkarıldı mezarlıkta canlandı

24 Şubat 2023
Enkazdan ölü çıkarıldı mezarlıkta canlandı

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ülkeler arasında olan ve binlerce kayıp veren Suriye'de akıl almaz bir olay yaşandı.

Suriyeli Ahmed el-Maghribi isimli genç enkaz altından öldü sanılarak çıkartıldı. Morgda bir süre kalan öldü zannedilen el-Maghribi, mezarlığa götürüldüğünde hareket etmeye başladı.


20 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sadece Türkiye'nin 11 ilini değil aynı zamanda komşu ülke Suriye'de de büyük yıkıma ve binlerce can kaybına sebep oldu. İngiliz Dailystar Gazetesi'nin haberine göre; Suriye'nin Atarib kentinde deprem sebebiyle çöken bir binanın enkazından çıkarılan Suriyeli Ahmed el-Maghribi, yaşam belirtisi göstermediği sebebi ile öldüğü düşünüldü. Arama kurtarma ekipleri, gencin cansız bedenini teşhis edilmesi için morga kaldırdı.


MEZARLIKTA HAREKET ETMEYE BAŞLADI


Morgda bekletilen Suriyeli genç Ahmed el-Maghribi'nin ailesine iki gün sonra ulaşıldı. Ailenin kimlik doğrulaması yapmasının ardından cenaze için mezarlığa gidildi. O ana kadar hayatını kaybettiği düşünülen Ahmed el-Maghribi, mezarlığa gelindiğinde hareket etmeye başladı.


Şaşkınlık içinde olan aile, ceset torbasından çıkardıkları genci tekrar hastaneye götürdü. Suriye basınında bu konu gündem olurken, kalbi duran birinin yeniden hayata dönmesinin çok nadir görülen bir durum olduğu belirtildi.

Kaynak:KARAR

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.