Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da ucuz et kuyruğu için sabah namazında sıraya girdiler

23 Şubat 2023
Van'da ucuz et kuyruğu için sabah namazında sıraya girdiler

Van’da piyasaya göre daha ucuz et satışının yapıldığı Et ve Süt Kurumu mağazalarının önünde uzayan kuyruklar, her geçen gün biraz daha artıyor.

Et fiyatları tavan yapınca dar gelirli, kasapların yolunu unutur hale geldi. Hal böyle olunca birçok vatandaş da çareyi piyasaya göre daha uygun olan Et ve Süt Kurumu’nun önünde sıraya girmekte buldu.Van’da piyasaya göre daha ucuz et satışının yapıldığı Et ve Süt Kurumu mağazalarının önünde uzayan kuyruklar, her geçen gün biraz daha artıyor. Et fiyatları tavan yapınca dar gelirli, kasapların yolunu unutur hale geldi. Hal böyle olunca birçok vatandaş da çareyi piyasaya göre daha uygun olan Et ve Süt Kurumu’nun önünde sıraya girmekte buldu.


Kasapta kıymanın kilo fiyatı 150-200 liraya yükselince vatandaşlar da kıymanın kilosunu 89 liradan satan Et ve Süt Kurumu (ESK) önünde kuyruklar oluşturuyor. Bir kilo eti, daha ucuza alabilmek için işinden izin alıp gelen, sabah mesaisini bitirip ikinci işine gitmeden tek molasını et kuyruğunda geçiren ve beklemekte zorlanan vatandaşlar da var. ESK’da kıymanın kilo fiyatı 89 lira. Ancak her et türü için 1 kilo satış sınırı var. Daha fazlasını almak mümkün değil. Etler de sınırlı sayıda, yani saatlerce sıraya girmesine rağmen eli boş dönen vatandaşlar da var. ESK mağazası önünde sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren vatandaşlar bir kilo kıyma alabilmek için eksi 6 derecede saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Sabahın erken saatlerinde kuyrukta bekleyen vatandaşlar, kişi başına en fazla bir kilo kıyma satın alabiliyor.



 

"SABAH NAMAZINDAN BERİ BEKLİYORUZ"


 


ESK Van Satış Mağazası önünde bir kilo ucuz et alabilmek için bekleyen vatandaşlar, "Sabah namazında geldik, sabah namazından beri bekliyoruz” diyerek uzun süre kuyrukta beklemekten yakındı.  Sabah 05.00’dan beridir kıyma sırasının kendisine gelmesini bekleyen bir vatandaş, “ Sabah bu sıraya gireceğim zaman termometreler eksi 6 dereceyi gösteriyordu. Geldiğimde ESK’nın önünde kuyruk metreleri bulmuştu. Kıymanın kilosu kasaplarda 120 lira ve üstünde satılıyor. Ekonomik olarak kötü durumdayız. Bizlerde mecbur burada çocuklarımıza et ve kıyma götürmek için sırada bekliyoruz.” Dedi.


 


70’Lİ YILLARA GERİ DÖNDÜK”


 


Oluşan kuyrukların 70’li yılları andırdığını ifade eden bir başka vatandaş ise, “Önceki yıllarda ucuz akaryakıt, ucuz tüp, ucuz gıda kuyrukları vardı. Şimdi de her yerde yine buna benzer kuyruklar var. Ekonomik olarak kötü durumdayız. Bizler bu yüzden saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Çünkü et alabilecek gücümüz yok. Sabah 07.00’dan beridir buradayız. Saat 10.00 oldu hala metrelerce kuyruk var. Sıra gelirse alacağız gelmez ise kıyma nöbetimize devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.


 


UCUZ DİYE BURAYA GELİYORUZ”


 


 Kasaplara göre et fiyatlarının ESK’da daha uygun olduğunu bu yüzden kuyrukta beklediğini aktaran bir başka vatandaş ise, “Kasaptan alamıyoruz eti ucuz diye buraya geliyoruz. Biz emekli adamız. Mecburiyetten buraya geliyoruz. Sabahın erken saatlerinden beridir bekliyorum. Buraya gelene kadar bir sürü kasap var ama onları es geçiyorum. Çünkü orada pahalı, alamıyoruz. Kasapta 150-200 lira kıymanın kilosu. Burada 89 lira. Her geldiğimde burada kuyruğa giriyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Yeni doğu gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.