Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van ekibi deprem bölgesinde can kurtarmaya devam ediyor

15 Şubat 2023
Van ekibi deprem bölgesinde can kurtarmaya devam ediyor

Van Ekibi, 180'inci saatte deprem bölgesinde 1 kadını canlı kurtardı.

Adıyaman'da, depremin 10. Gününde 180. Saatte Van Dursun Odabaş Tıp Merkezi Acil Kurtarma Ekipleri tarafından Miray adında 1 kadın kurtarıldı.


Adıyaman Valiliği yanında yer alan 3 blokun çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis,  jandarma ve Van Dursun Odabaş Tıp Merkezi Acil Kurtarma ekiplerinin çalışmaları durmadan devam ediyor...


 Verilen bilgilere göre: Van Dursun Odabaş Tıp Merkezi Acil Kurtarma Ekibinden Muhammed İkbal Bilici, Erol Beşenk, Umut Sofuoğlu ve Adem Kaplan tarafından 12.02.2023 tarihinde saat:23,30'da Adıyaman'da enkazdan 10. Günde 180. Saatte Miray adında bir kadın canlı çıkarılçıkarıldı.


Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından bir kadının sesi duyuldu.


12.02.2023 tarihinde saat: 23:30'da enkazdan bir kadın canlı çıkarıldı. Miray adında kadın ilk müdahalesinin ardından çevredekilerin tekbir sesleri eşliğinde hastaneye kaldırıldı.


DEPREM BÖLGESİNDE SON DAKİKA HABER GELİŞMELERİ


AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.


Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki şiddetli deprem başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa olmak üzere birçok kentten hissedildi.


Yaşanan felaketin ardından deprem bölgesinde ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.


Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki depremde Şazibey Mahallesinde bulunan Ebrar Sitesi yıkıldı. 8 bloklu 11 katlı apartmanların bulunduğu binanın enkazı altında annesi ile birlikte kalan Ayça Çebni, arama- kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışması ile depremden 185 saat sonra kurtarıldı. Ekiplerin zamana karşı mücadele verdiği çalışma ile enkazdan çıkarılan ve genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Ayça, tedavisi için hastaneye götürüldü. Baba Çebni, tedavi altına alınan kızının görüntüsünü çekerek, mutluluğunu sosyal medyadan paylaştı.



67 YAŞINDAKİ KİŞİ 185 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI


Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'da, yıkılan Eser Apartmanı'nın enkazı altında kalan 67 yaşındaki Hüseyin Berber, depremden 185 saat sonra sağ kurtarıldı. Ekipler büyük sevinç yaşadı.

Kaynak:Van gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.