Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Enkaz müteahhitlerine suç duyurusu

10 Şubat 2023
Enkaz müteahhitlerine suç duyurusu

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonucunda Denizli Beşiktaşlılar Derneği yıkılan binaları yapan müteahhitler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sadece müteahhitler değil yıkılan binalara ruhsat ve imar izni veren imzası bulunan herkes için suç duyurusunda bulunulduğu da ifade edildi.Kahramanmaraş'a bağlı Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler gerçekleşti. Gerçekleşen depremler 10 ili etkiledi.


Depremlerde yıkılan binalar ile ilgili Denizli Beşiktaşlılar Derneği yıkılan binaların müteahhitleri, o binaların ruhsat ve imar izni verenler için suç duyurusunda bulunuldu.


Suç duyurusunda bulunan Denizli Beşiktaşlılar Derneği yaptığı basın açıklamasında: şunları söyledi:"Depremlerin üzerinden günler geçmesine rağmen içimizdeki ateş sönmüyor. 


Biz depremin değil binaların ve yapıların bizi öldürdüğünü çok iyi biliyoruz. Bu binaları yapanlarında herhangi bir sorumluluk taşımadan kanunlarımızdan ve vicdanlarımızdan kaçamayacaklarını çok iyi biliyoruz.  Bu sebeple 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde yıkılan binaların müteahhitleri, yapı ruhsatı veren, iskan ruhsatı veren ve denetim görevini yerine getiren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk.Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılıklarımıza yakınlarımızı kaybettiğimiz için öncelikle şahsımız ve Denizli Beşiktaşlılar Derneği olarak başvurumuzu yaptık. Adalete güvenimiz tam ve sonsuzdur. Ancak daha önceki felaketlerden yaşadığımız acı tecrübeler gereği malum mütahhit ve sorumluların kanundan kaçmak için türlü yollar denediğidir. 


Bu sebeple deprem sonucunda enkazlardan her kim sorumluysa vakit kaybetmeden Bağımsız Türk Yargısının önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.Depremin üzerinden neredeyse 103 saat geçti ve hala mucizelere şahit oluyoruz. Deprem bölgesinde yıkılmayan ve ayakta olan binaları da görüp içimizdeki şüphelere kulak vermeden yapamıyoruz? Bu binalara KİM izin verdi? Bu binalar nedenyıkıldı? Bu binalar yapılırken denetim yapılmadı mı? İnternet ilanlarında evler satılırken Yalan söyleyenlerin hiç suçu yok mu? Ayakta kalan binalar varken neden bir mütaahitin “Benim ki yıkıldıysa benden hesap soramazsınız” diye konuşabilir mi? Enkaz altında kalan kızının elini tutan babanın Hesabını kimverecek?Gerçekten sesimizi duyan var mı?  Büyük Türk Milletinin Başı Sağolsun." ifadelerini kullandı.Denizli Beşiktaşlılar Derneği üyesi ve barolar birliğine kayıtlı avukat  Hasan Ozan Oprak: "Bizim kendi adımıza denizli beşiktaşlılar derneğinde yakınlarını kaybeden dernek üyemiz olan 29 müteahhit tespit ettik. Yalnız depremin olduğu 6 Şubat tarihinden itibaren yoğun bir şekilde özellikle sosyal medya üzerinden takipteyiz. 


Bu müteahhitlerin internet sitelerini kapattıklarını telefonla uşalılamadıklarını tespit ettik. Bizim Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı aracıyla Maraş, Antep, Adıyaman ve Hatay Cumhuriyet başsavcılarına öncelikle bu 29 müteahhit ve daha sonrada Türkiye Barolar Birliği kendi çevre komisyon üyesi olduğum için yaklaşık 200 müteahhitinde bilgileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bu müteahhit firmalarda ve çalışanlarda müteahhit firmalarının sahipleri, yapı denetim firmaları sahipleri dahil ne yazıkki yüzde 95'ine ulaşılamadığını biliyoruz. Bunları tespit ettik. Biz bu konuda bağımsız Türk yargısına sonsuz güveniyoruz, inanıyoruz. Buna ilişkin çalışmaların yapıldığını, tedbirlerin konulduğunu biliyoruz. Elimizden geldiğince biz de bu noktada adaletin elini rahatlatmak açısından ulaştığımız kanalları savcılıklarımıza bildirdik. Bu nokta da savcılıkların gerekenleri yapacaklarını çok iyi biliyoruz. Bunun sadece müteahhitten kaynaklı olmadığını biliyoruz. Bu noktada yaptığımız şikayetin içerisinde o binalara kim izin verdiyse, kim iskan ruhsatı verdiyse, o ruhsatlarda kimlerin imzası varsa dahil o kişiler hakkında da bir suç duyurusunda bulunduk. Burda sorumluluktan, siyasetten kaçabilecek hiç kimse yoktur. Kim sorumluysa mutlaka öncelikle Türk milletinin vicdanına sonra kanunlara hesap vermekle yükümlüdür. Biz, kim sorumluysa onlar hakkında suç duyurusunda bulunduk."dedi.

Kaynak:Ayna haber

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.