Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Afetzede aileler Edremit’te Evlere Yerleştiriliyor

10 Şubat 2023
Afetzede aileler Edremit’te Evlere Yerleştiriliyor

Van’ın Edremit Belediyesi, hayırsever vatandaşlarca kullanılmayan boş evlerin depremzedelerin hizmetine açılması için başlattığı ‘Kardeş Aile Projesi’ kapsamında 6 aileyi evlere yerleştirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından ağır kış şartlarına rağmen yaşamlarını çadırlarda sürdürmek zorunda kalan Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman halkına kapılarını açtılar. ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Edremit'te de yardım kampanyaları yürütülüyor. Bu çerçevede ilçede kullanılmayan evler, belediye tarafından hayırsever ev sahiplerinden alınarak depremzedeler için hazır gele getirildi. Depremden etkilenen bölgelerden ilçeye gelen vatandaşlar, ekiplerce evlere yerleştirildikten sonra ihtiyaçları karşılanıyor. 



Belediye ekiplerince evlere yerleştirilen 51 kişiden oluşan 6 aileyi bir bir ziyaret eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Millet olarak güçleri yettiğince her yere yetişmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Say, “Bir ekibimiz Malatya’da diğer ekibimiz ise Adıyaman’a gönderdik. Biz de burada elimizden geldiğince yaraların sarılması için çalışıyoruz. Rabbim beterinden korusun. Her zaman beraberiz. İnşallah hep beraber bu felaketin de üzerinden geleceğiz. Ekibimiz öncelikle hayırsever vatandaşların tahsis ettiği evleri inceleyerek işe başlıyor. Evleri inceleyen komisyon ekibi evlerin ikamete uygun olduğuna karar verdikten sonra ailelerle irtibata geçiyor. Ailelerimiz belirlenen evlere yerleştirdikten sonra tüm ihtiyaçlarını A’dan Z’ye karşılıyoruz” dedi.



Ailelerle bir süre sohbet eden Başkan Say, daha sonra yardımların bulunduğu toplanma alanlarını ziyaret ederek yardımlara destek verdi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.