Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem

06 Şubat 2023
Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem

Son dakika Kahramanmaraşta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği şehirlerden biri de Şanlıurfa oldu.

 Vali Salih Ayhan yaptığı açıklamada, "Depremde 17 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız yaralı" ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de hissedildi.


VALİ AYHAN: 17 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Depremden en çok etkilenen illerden biri de Şanlıurfa olurken, acı haberi canlı yayında Vali Salih Ayhan verdi. Ayhan, "Depremde 17 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız yaralı" ifadelerini kullandı.


ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA


Öte yandan Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan son açıklamada ise "İlimizde yaşanan depremde AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Depremin sebep olduğu hasarla ilgili çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir"Millî Savunma Bakanlığında deprem faaliyetlerinin koordinasyonu için Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır. TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır.


Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."


EĞİTİME ARA VERİLDİ


Maraş'taki depremden etkilenen Adana ve Mersin'de valilikler eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.