Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Çığ faciasında hayatını kaybedenler anıldı

05 Şubat 2021
Çığ faciasında hayatını kaybedenler anıldı

Van-Bahçesaray kara yolunda, 4,5 şubat tarihinde çığ düşmesi sonucu 42 kişinin anısına bugün bir program düzenlenerek andılar.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, AFAD Müdürü Ali İhsan Körpeş, Güvenlik Korucuları, Şehit Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Ayhan Kahraman ve çığda hayatını kaybedenlerin yakınlarının katılımıyla Şehitler Çeşmesi önünde anma programı düzenlendi.Okunan duanın ardından konuşan Vali Bilmez: "Çığların bölgemizin kaderi olduğunu biliyoruz. Sürekli bu bölgede çığlar oluyor ve zaman zaman can kayıplarımız oluyor. Geçen yıl çığ altında kalan vatandaşlarımızı kurtarırken ikinci çığ düştü ve 42 canımızı kaybettik. Bugün burada onları anmak, unutmadığımızı göstermek ve rahmet dilemek için toplandık. Başta Bahçesaray olmak üzere, Çatak'ta çığların meydana geldiği bölgelerde devletimiz tarafından orta ve uzun vadede kalıcı önlemlerin alınması için imkanlarımızı seferber etmişiz. Kısa zamanda da inşallah sonuçları alacağız. Bu çeşme, onlar adına bir anıttır. Gelen gidenin su içtiği, namaz kıldığı bir yer olacak. Yolu kullanan vatandaşlarımız burada durdukça da çığda hayatını kaybeden canlarımızı anacaklar"dedi.AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar da: "Olay hepimizi derinden üzdü. Hayatını kaybedenlerin yakınları kadar bizler de üzüldük. Devletimiz tüm erkanıyla, bütün kurumlarıyla acılı ailelerimizin acılarını sarmak için yanında oldu. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas; "İnşallah böyle bir acı olayı bir daha yaşamayız. Allah bu ülkenin birlik ve beraberliğini muhafaza etsin. Tüm felaketlerden muhafaza etsin. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Anma programına, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Bahçesaray Kaymakamı Muhammet Öztabak ve vatandaşlar da katıldı.

Program Çatak Merkez Camisinde kılınan cuma namazı ve okunan mevlütle son buldu. 


HABER: ÖZEL VAN SOKAK HABER  

GÖRÜNTÜ::ZAFER UYGUN 

RÖPORTAJ : SEVDA YETKİN





Kaynak:Van Gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.