Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

SOL Parti, milletvekili seçimlerine kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı

26 Ocak 2023
SOL Parti, milletvekili seçimlerine kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı

SOL Parti, hafta sonu gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) toplantısının sonuç metnini kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada, SOL Parti'nin milletvekili seçimlerine kendi adaylarıyla gireceği bildirildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adaylığının peşinen kabul edilmesini eleştiren SOL Parti, “Seçim yasası değişikliklerinden, seçim kurullarında kıdemli hakimin görev almasına son verilmesine kadar hileli seçimin son adımı da Erdoğan’ın anayasayı yok sayıp cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmesi oldu” dedi.



Açıklamada "6’lı masa başta gelmek üzere düzen içi muhalefet güçlerinin günün gerektirdiği birleşik bir mücadele anlayışı ve cesaretinden uzak politikalar uyguladıkları açıktır. AKP ile anayasa yapma çalışmasına ilkesel bir karşı çıkış gösterememelerinden, Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına itiraz dahi edilmemesine uzanan basiretsizlik de bu yargıyı doğruluyor" ifadeleri de yer aldı.


İLK TUR VURGUSU


Türkiye’nin önemli bir kavşakta olduğu vurgulanan açıklamada, “Sadece Altılı Masa bileşenlerinin eğilimlerini dikkate alan ve onun dışındaki geniş toplumsal dinamikleri hesaba katmayan bir oldubittinin ağır bir hata olacağını bir daha hatırlatıyoruz” denildi.



Açıklamada, “Bu kötülük iktidarına ikinci bir şans vermeden ilk turda, güçlü bir yenilgiyle göndermek, tüm muhalefet güçleri için tartışmasız bir öncelik olmak zorundadır. Bu sorumluluğun farkında olmayanlar, kişisel ve dar grupsal çıkarlarla hareket edenler yaptıklarının bu ülke için nelere mal olacağını bir kez daha düşünmelidir" değerlendirmesi yer aldı.


Yirmi yıllık tahribatı ortadan kaldıracak köklü bir dönüşümün ana akım muhalefetin sağ liberal politikalarıyla sağlanamayacağı vurgulanan açıklamada "SOL Parti, olağanüstü koşullardaki olası gelişmeleri de dikkate almak kaydıyla; milletvekili seçimlerine kendi adaylarıyla girmek ve bu hattı parçası olduğu Sosyalist Güç Birliği ve tüm sosyalist hareketler ve toplumsal mücadele güçleriyle ortak bir cepheye dönüştürmek için var gücüyle çalışacaktır" denildi.


Açıklamada "Gelin tek adam rejimine son verecek bir sorumluluğu paylaşalım ve düzen karşıtı sosyalist bir alternatifi seçim platformunda da ortaya koymak için birleşelim" çağrısı da yer aldı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.