Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

YSK'nın yeni başkanı belli oldu

26 Ocak 2023
YSK'nın yeni başkanı belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeni başkanı Ahmet Yener oldu. Ahmet Yener, YSK'nın eski üyelerinden birisiydi. YSK Başkanı seçilen Ahmet Yener, Sayıştay Başkanı Metin Yener'in ağabeyi. Böylece iki yüksek yargı organı olan Sayıştay ve YSK başkanlıkları koltuğuna iki kardeş oturmuş oldu.

Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) beş yeni üyenin seçilmesinin ardından başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan oylamada görev süresi dolan Muharrem Akkaya yerine Ahmet Yener geldi.


Yargıtay kontenjanından YSK üyeliğine seçilen Kurul Başkanı Muharrem Akkaya, Cengiz Topaktaş ve Kürşat Hamurcu ile Danıştay kontenjanından seçilen Başkanvekili Erhan Çiftçi ve Yunus Aykın'ın görev sürelerinin dolması nedeniyle 5 yeni üyenin belirlenmesi için Yargıtay ve Danıştay'da seçimler yapıldı.


Danıştay'da geçen hafta 2 üyenin belirlenmesi için yapılan seçim sonucunda üyeler Ali Çopur ile İsmail Kalender YSK'nin yeni üyeleri olmuştu. Yargıtay'da ise 3 üyenin belirlenmesi için yapılan seçimleri Feyzi Eroğlu, Talip Bakır ve Serdar Mutta kazanmıştı. 


5 yeni üyenin yemin ederek görevlerine başlamasının ardından 11 üye, görev süresi dolan YSK Başkanı Muharrem Akkaya'nın yerine geçecek kişiyi belirlemek için oylama yaptı. Yeni YSK başkanı Ahmet Yener oldu.


AHMET YENER KİMDİR?


13 Nisan 1966 yılında Ankara Beypazarı’nda doğan Ahmet Yener İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.


Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur. 22 Aralık 2011 tarihinde Yargıtay Üyeliği'ne seçilmiştir.


“İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları”, “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.


ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPTIRMIŞTI


Eski YSK Başkanı Muharrem Akkaya aralık ayında Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı konusunda bir çalışma yaptırdığını açıklayarak, "Bu konuyu anayasa hukukçusu olan, güvendiğim bir arkadaşımla istişare ettim. Araştırdık. Bir kanaatim var. Görüşüm oluştu" demişti.


DW Türkçe'den Alican Uludağ'a konuşan; YSK Başkanı Akkaya'ya, anayasada iki defa adaylık şartı bulunan Erdoğan'ın 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3. kez aday olup olamayacağını sordu. Bu konuda yorum yapmayan Akkaya, "Şu anda mevcut Sayın Cumhurbaşkanı aday olduğunu söylüyor. Ancak adaylık konusunun bizim önümüze gelme ihtimali var. Benim görev sürem 24 Ocak'ta doluyor. Ancak yerimize gelecek adaylar seçilemezse bizim görevimiz devam eder. Bu nedenle önümüze gelebilecek bir konuda hukuki değerlendirme yapamam. Somut bir şey söylemem mümkün değil. İhsas-ı rey olur" diye konuşmuştu.


YSK’nın önüne resmi olarak bu tartışmanın gelmediğini, bu nedenle kurumsal olarak henüz bir çalışma yapılmadığını anlatan Akkaya, bu konuyu soran partilere de görüş bildirmediklerini söylemişti. Akkaya, "Ancak ben kendime göre bir çalışma yaptırdım. Kurul üyeleriyle paylaşmadım. Konu YSK önüne gelir gelmez, bakacağız. Belki aday olmaz, belki başka bir şey olur… Cumhurbaşkanı, resmen adaylığa başvurmadan bu konuyu değerlendiremiyoruz" demişti.


KANAAT OLUŞTUĞUNU SÖYLEDİ AMA DETAY VERMEDİ 


Akkaya, "Peki, Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili bir kanaatiniz oluştu mu?" sorusuna ise "Bir kanaatim var. Bu konuyu anayasa hukukçusu olan, güvendiğim bir arkadaşımla istişare ettim. Araştırdık. Görüşüm oluştu. Bununla ilgili sürekli yazılanları okuduk" yanıtını verdi. Ancak Akkaya, ısrarlı sorularımız karşısında bu görüşünün ne olduğunu açıklamamıştı.

Kaynak:Krt

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.