Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Meteorolojiden sağanak uyarısı

14 Ocak 2023
Meteorolojiden sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kıyılarının, Doğu Akdeniz'in doğusunun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl çevrelerinde kuvvetli ve yoğun olması beklenen yağışların, Doğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yağış olan yerlerde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: 

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.


RÜZGAR:

 Genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara ve Akdeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de kuzeydoğudan yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.


UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

 Yağışların Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl çevrelerinde kuvvetli ve yoğun olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


BÖLGELERİMİZDE HAVADOĞU ANADOLU


Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Elazığ ve Tunceli çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.


AĞRI °C, 1°C


Parçalı ve çok bulutlu


ERZURUM °C, -1°C


Parçalı ve çok bulutlu


MALATYA °C, 2°C


Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı


VAN °C, 1°C


Parçalı ve çok bulutlu


GÜNEYDOĞU ANADOLU


Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile Diyarbakır çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.


DİYARBAKIR °C, 6°C


Parçalı ve çok bulutlu, batısı aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu


GAZİANTEP °C, 4°C


Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı


SİİRT °C, 8°C


Parçalı ve çok bulutlu


ŞANLIURFA °C, 8°C


Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.