Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan HDP açıklaması

10 Ocak 2023
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan HDP açıklaması

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin HDP’nin kapatılması davasına ilişkin yaptığı açıklamada ““Davalı parti terör örgütünün sözde askere alma dairesi gibi faaliyet göstermektedir” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemli davaya ilişkin Anayasa Mahkemesi heyetine yaptığı sözlü açıklamanın ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması istemli davada bugün saat 10.00’da Anayasa Mahkemesi heyetine sözlü açıklama yaptı.Sözlü açıklamanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Şahin, “Biz 7 Haziran 2021 tarihli iddianamemizi, 29 Kasım 2021 tarihli esasa ilişkin görüşümüzü ve 3 Ocak’ta bloke konulmasına ilişkin yazılı talebimizdeki hususları aynen tekrar ettik. 


Davalı partinin devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerinin odağı haline geldiği tüm delillerle ortaya koyduğumuzu bildirdik. Davalı partinin terör örgütüyle olan bağı bilinen bir gerçek. Tüm toplumca da biliniyor. 85 milyon davalı partinin PKK’dan ayrı, bağımsız olmadığını, onun güdümünde, onun bir organı olduğunu herkes kabul ediyor” dedi.Avukat Sinan Özaras Cumhuriyet Başsavcısı’nın açıklamasına, “Başsavcı açıklaması dosya dışındaki bakış açılarına dayalı, hukuki nitelendirme ve mütalaadan ziyade siyasi açıklamadan ibaret. Mahkeme ve savcıların yaklaşımı siyasi değil ancak ve ancak hukuki olabilir…” tepkisinde bulundu.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.