Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

HDP Sözcüsü Günay: AYM, iktidarın seçim kampanyasının aracı oldu

05 Ocak 2023
HDP Sözcüsü Günay: AYM, iktidarın seçim kampanyasının aracı oldu

HDP Sözcüsü Ebru Günay, AYM’nin Hazine yardımına bloke konulması kararına ilişkin konuştu: "AYM bugün evrensel hukuk ilkelerinden yoksun, bütünüyle siyasi ve utanç verici bir karara imza attı."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hazine yardımına bloke konulması kararına ilişkin partinin İstanbul İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi.


Anayasa Mahkemesinin hukuka aykırı, siyasi saiklerle karar verdiğini” ifade eden Günay’ın konuşması özetle şöyle:


“Bu sürecin başından itibaren, yani partimizin kapatılması gündeme geldiğinden bu yana basın üzerinden bir algı operasyonu var, Anayasa Mahkemesindeki kapatma davasıyla ilgili bütün ayrıntı ve detayları basından öğrenerek yol aldığımız hukuki süreç var.


Siyasi ve utanç verici bir karar”


“Son siyasi operasyonlar, dayatmalar ve baskılarla bugün Anayasa Mahkemesinin, Türkiye’nin 3. büyük partisinin hazine yardımı aldığı hesaplarına bloke konulması kararını verdiğini yine basından öğrendik.


“Bu talebe dair bugüne kadar bize tebliğ edilmiş herhangi bir karar yok. Bugün de AYM’nin resmi bir açıklaması ve kararı yok. Tamamıyla basına sızdırılmış, yandaş basın üzerinden yapılan bir karalama kampanyası ve algı operasyonu kararıyla karşı karşıyayız.


Tarihe düşen kara bir leke”


AYM bugün evrensel hukuk ilkelerinden yoksun, bütünüyle siyasi ve utanç verici bir karara imza atmıştır. Demokratik siyasete bugün bir darbe daha vurulmuştur. Demokratik siyasete düşman bir iktidarın yarattığı iklim bu kararın sebebidir.


 “Mahkemenin tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçen bu karar, halkın iktidara olan öfkesini bilemiş, inancını ve kararlılığı daha fazla büyütmüştür. Kimsenin kuşkusu olmasın; bugünün sonunda kazanan bizler olacağız, bugünün sonunda kazanan Türkiye halkları olacaktır.


AYM kararı daha önce iki kez reddetti”


“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının parti hesabımıza bloke konulmasına ilişkin daha önce yaptığı başvuruyu -altını çizerek söylüyorum- daha önce iki kez reddeden AYM bu sefer siyasi baskılara dayanamamış, mahkeme tarihine bir utanç tablosu eklemiş ve Türkiye’nin 3’üncü büyük partisinin hesaplarına bloke konulmasına karar vermiştir. Bunu yine basından öğrendik, henüz bize tebliğ edilmiş bir karar yok.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.