Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Vali bilmez:Merak edilen soruya cevap verdi

02 Şubat 2021
Vali bilmez:Merak edilen soruya cevap verdi

Van haber_Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van'da mutasyona uğramış virüs taşıyan hasta olmadığını söyledi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van'da mutasyona uğramış virüs taşıyan hasta olmadığını söyledi.


Vali Bilmez: "Bizim şüphelendiğimiz bir vakadan numunelerini aldık, Ankara'ya gönderdik. Sonucunu beklemekteyiz ama bu arada tedbirlerimizi de elden bırakmadık. İlimizde mutasyona uğramış vaka ile ilgili bir tespit yok. Yine de gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Pandemi tedbirleri konusunda Van halkına teşekkür ediyorum. Van ilimiz, tedbirlere en çok uyan illerin başında gelmektedir.

Hasta ve vaka sayılarımızda da ciddi bir düşüş yaşandı. Bunun için biz hem sağlık çalışanlarımıza hem Van halkına teşekkür ediyorum. Ama tedbirleri elden bırakmamamız lazım. Tedbirleri elden bırakırsak bu hastalığın tekrardan tırmanışa geçebileceğini bilmemiz gerekiyor. Mesafe, maske ve temizlik konusunda tedbirlere devam edeceğiz.

 Ev ziyaretleri yapmayacağız, mecbur olmadıkça sokağı çıkmayacağız. Daha doğrusu son 4 aydır Van halkını aldığı tedbire aynen uyumaları gerekir. Yüzdük yüzdük son kısma geldik. Van halkından bir süre daha sabır ve fedakarlık istiyorum. Sağlık çalışanlarımızın hemen hemen tümüne yakını aşı oldu.

 Aşılarını gerçekleştirdiler. Bir kısmı zaten daha önce hastalık da geçirmişti. Onlar da büyük bir kısmı aşı oldu. Şu an filyasyon çalışmaları devam ediyor. Hasta sayılarında düşüş var. Sağlık çalışanlarımız belki de 8-9 aydır çok büyük bir temponun bir dönemi yaşıyor ama onlar 7/24 görevinin başında. Herkesin sağlığı için görevinin başındalar. İyi ki varlar. Van'da mutasyonlu bir vakamız yok" dedi.


Kaynak:Van Gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.