Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Erciş'e 25 milyonluk yatırım

31 Aralık 2022
Erciş'e 25 milyonluk yatırım

Van’ın Erciş ilçesinde yapımı tamamlanan ve proje maliyeti 25 milyon TL olan Erciş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 Törende konuşan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, “Van’da sağlık alanında ve diğer alanlarda yapılan yatırımlar hızla artıyor” İfadelerini kullandı.Van’ın Erciş ilçesinde yapımı tamamlanan ve proje maliyeti 25 milyon TL olan Erciş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, “Van’da sağlık alanında ve diğer alanlarda yapılan yatırımlar hızla artıyor” İfadelerini kullandı. 



Erciş ilçesinde toplam 6 bin 985 metrekare alan üzerine kurulan, 5 bin 775 kapalı alanı bulunan 34 ünitelik merkez hasta kabulüne başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Gerçekleştirilen açılış törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, İl Sağlık Müdürü Muhammet Tosun, Erciş Kaymakamı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ve Osman Nur Gülaçar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 


 


İNSAN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR”


 


Yapılan yatırımların Van adına çok önemli ve güzel olduğuna dikkat çeken Vali Balcı,  “Memleketimiz, milletimiz için, Erciş'imiz için böyle güzel bir yatırımın açılışında bulunmaktan sizlerle beraber bu mutluluğu paylaşmaktan da büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu mutluluğun bize yaşatılmasından emeği geçen bütün herkese çok çok çok teşekkür ediyorum. Bu binanın yapımında emeği geçen, ustasından, işçisine, mimarından, mühendisine, Sağlık Bakanımıza, emeği geçen bütün herkese çok çok teşekkür ediyorum. İnsan sağlığı önemli ve sağlık ise ağızdan başlıyor. Bizim çok kıymetli diş hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız var. Vatandaşa sağlık hizmeti verilmesi konusunda canla başla, yılmadan çalışan bir gruptur. Umuyorum ki bu merkezimizde çok kıymetli hizmetler vereceklerdir. Erciş ilçemiz kültürüyle, asaletiyle Van’ımızın ve ülkemizin güzel bir ilçesidir.” dedi.


 


ERCİŞ’E 25  MİLYONLUK YATIRIM!


 


Sözlerine teşekkür ile başlayan Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammet Tosun ise, “30  ünitelik kullanıma planlanmış 450 bin nüfuslu bir yere hizmet edecek veri donanımına sahip bu tesisimizi  kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya, Sayın Valimiz, kıymetli milletvekillerimize teşekkürü bir borç bilirim. Merkezimizde üç adet, iki adet panoramik, tam donanımlı röntgen cihazı, üç adet yine röntgen cihazı bulunmaktadır. Bunun dışında acil sağlık hizmetlerinin verildiği, mahkûm hastalara özellikli hizmetleri vereceğimiz bir adet de engelli hastalara özellikli hizmetleri vereceğimiz alanlarımız mevcut.  Kanal tedavileri, dolgu tedavileri, protez tedavileri bu merkezde en yakın zamanda pazartesiden beri hasta alarak başlamış bulunmaktayız. Yaklaşık bin 207 dönümlük bir alana kurulmuş bin iki yüz metrekare oturma alanı, 5 bin 700 metrekare kapalı alana sahip 25 milyonluk bu yatırımın bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. Biz sağlık camiası olarak hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve diğer sağlık personellerimiz olarak halkımıza hizmet etmek için elimizden var gücü, var gücümüzle elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. “ İfadelerinde bulundu.


 


HANGİ KONUDA İHTİYAÇ VARSA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”


 


AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise 220 yataklı Erciş Devlet Hastanesinin ilçeye güzel hizmetler verdiğini hatırlatarak, “2023 yılında devlet hastanemizin yanına ek bir bina daha yapacağız. Erciş ilçemizde aile sağlık merkezleri kuracağız. Erciş’imizin güzelleşip gelişmesi için hangi alanda ihtiyaç varsa onunla ilgili çalışma yapacağız.” diye konuştu.


Proje maliyeti 25 milyon TL olan 34 ünitelik merkezin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu da merkezin bugün itibariyle hasta kabulüne başladığını kaydetti.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.