Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van'da 40 Bin ceviz yetiştiriyoruz projesinden anlamlı gün

29 Aralık 2022
Van'da 40 Bin ceviz yetiştiriyoruz projesinden anlamlı gün

Tuşba'da "Umutlar Okulda Cevizle Yeşersin" Projesinin ilk tanıtımı okul yöneticileri ve okul ceviz elçilerine yapıldı.

Açılış konuşmasında söz alan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. M. Bakır BEDEVİOĞLU projenin ilçemizde uygulanmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, sorumluluğumuzun bilincinde olduğunu ifade etti. Sn. BEDEVİOĞLU 20 bin öğrencimizle sürece destek vereceğiz bu anlamda okul yöneticilerimize , okul ceviz elçilerimize ve paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim dedi. 



Daha sonra söz alan Proje paydaşlarımızdan  Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanımız Sn. Mehmet KAPTANOĞLU belediyenin eğitim alanında yapmış olduğu bazı yatırım fırsatlarını yöneticilerimizle paylaşarak, projede ulaşılacak hedefleri sırasıyla anlattı. Amaçlarının öğrencilere keyifli bir süreçte ağaç ve orman sevgisini kazandırmak olduğunu belirtti.


 Son olarak söz alan Yeşilay Van Bölge Koordinatörü Sn. Hakan DURĞUN Yeşilay yönetimi ve gönüllülerimizle ilk çevre projesinde bir araya gelmenin mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek, tüm stratejik hedeflerini iyi bir çalışma grubuyla yöneteceklerini ve süreçlerde tüm paydaşlar ile sahada olacaklarını dile getirdi. Süreçte okul ceviz elçilerimizi çok kıymetli bulduğumuzu ifade ederek kısa sürede hedeflerimize ulaşacağına olan inancıyla katılım gösteren herkese şükranlarını iletti. Proje   Büyükşehir Belediyesi, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Van Şubesi ortaklığıyla yapılacak ve 31 Pilot okulda uygulanacaktır. Projede okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile özel eğitim öğrencilerimizin birer ceviz fidanının olması amaçlanmaktadır.

Projemizle; Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevre bilinci ve çevreyi koruma konusunda farkındalık oluşturmak,

Öğrencilerimizin kendi elleri ile büyütecekleri ve dikecekleri fidanı özümseyerek korumasını ve bakımını yapmasını sağlamak, öğrencilerimize kendine ait bir eser bırakma mutluluğunu kazandırmak, son olarak cevizin anavatanı Van’ın yeşillendirilmesi amaçlanmaktadır. Projenin ilimize hayırlı olmasını dileriz.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.