Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

VARM-DER: ihaleye itirazımız var!

27 Aralık 2022
VARM-DER: ihaleye itirazımız var!

Van Açıkhava Reklamcılar ve Matbaacılar Derneği, Van Açık Hava Reklam İhalesi hakkında basın ve kamuoyuna açıklama yapıldı.

Van Açıkhava Reklamcılar ve Matbaacılar Derneği (VARM-DER):Van Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanları içerisinde kent mobilyaları (açıkhava reklamcılık) 14.12.2022 tarihinde ilana çıkan ihale konusu 2886 sayılı Devlet ihale kanununa göre 28.12.2022 tarihinde saat 10.00’da ihalenin yapılacağına ilana çıkmıştır. 


Yapılacak yeni ihale şartnamesinde haksızlık ve ihale usulüne uygun olmayan ağır ve özel şartlar konulmuştur. (ilanın 5. maddesinin 10. I. bendinin 5 yıllık yüksek bir ciro istenmektedir. II. bendinde ise 10 (on) Milyon TL sermaye istenmektedir. III. bendindeki İş deneyimi olarak 750.00 ‘den fazla nüfuslu olan illerde ilgili Açıkhava reklamcılık yapmış ve 5 yıl deneyim son 7 yılda ihalesi fesih olan firmalar ihaleye giremeyecek şekilde ihale hazırlanmıştır.) 


Bu ihaleye ağır şartlar ilave edilerek tamamen Van’daki reklamcılar saf dışı bırakılmıştır. Van Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaklaşımı kabul edilemez ve Van’da ki reklamcılara da haksızlık yapılmaktadır. 


Vanlı esnafın hiçbir koşulda ve şartta faydalanamadığı bir ihalenin amacı ve niyeti ne olabilir? Van büyükşehir belediyesinin dahi vermediği bir iş bitirme belgesini şartlara dahil edilmesi neyi amaçlamaktadır. İstenen yüksek sermaye ve iş bitirme belgeleri kurumsal (Van dışı) firmalar dışında hiçbir esnafımızda bulunmadığı gibi resmen esnafımızla alay edercesine hazırlanmıştır. 


 Aylık istenen muhammen bedel 1.500.000,00 TL + KDV olarak çıkılacak ihale çevre illere göre çok yüksek olup, özelikle son zamanlarda ülkemizde yaşanılan ekonomik krizden en çok etkilenen bir şehir olması nedeniyle van’daki esnafın karşılayamayacağı bedellerdir.  (türkiye’de gelir düzeyi sondan 3.)  Belediyenin koymuş olduğu ağır şartları ortadan kaldırıp, van’da bulunan her reklamcının teklif vereceği şartlar hazırlayıp, rekabet oluşturacak ortamı hazırlaması gerekiyor.


 Genç nüfusa hakim bir ilin bu tür bir ihaleden maruz bırakılması hem istihdamı engelleyecek hem de alan firmanın Van’da değerlendirilmesi gereken parayı değerlendiremeyecektir. 


 Van’daki bir reklamcı Van’da yapılacak olan ihaleye teklif dahi veremeyecekse hangi şehirde ve hangi ihalelere teklif verebilecek?

Kaynak:Tubittum haber ajansı

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.