Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van'da evrakta sahtecilik suçundan 7 memur gözaltına alındı

23 Aralık 2022
Van'da evrakta sahtecilik suçundan 7 memur gözaltına alındı

Van’da bazı icra memurları hakkında organize dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda 7 memur gözaltına alındı.

Van’da bazı icra memurları hakkında organize dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda 7 memur gözaltına alındı.Gelen son dakika bilgilere göre adliyeye bağlı icra memurları bankalarda bulunan bazı hesaplara bloke koyduruyor. Ancak para karşılığı anlaştığı kişiler belli bir süre hesaplarındaki blokeleri kaldırmak için icra memurları ve kamu bankalarındaki bazı personelle işbirliği yaparak bloke olan hesapları geçici olarak bloke dışı ediyor. 

İcralık olan şahıslar blokede olan hesaptaki paralarını çektikten sonra yine icra memurları ve anlaşmalı kamu banka çalışanları aynı hesaplara tekrar bloke koyuyor. 1. İcra ve 2. İcra ’da bazı personeller ile kamu bankalarında çalışan personellerin konuyla ilgili gözaltına alındığı iddia ediliyor. Ayrıca adliye binasında çalışan bazı personellerin de hesaplarına para geçirdiği iddia edildi. Konuyla ilgili Van İl Emniyet Müdürlüğü geniş kapsamlı soruşturma başlattı. Soruşturma halen devam ediyor.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.