Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Altılı Masa, İmamoğlu için Saraçhane'de

15 Aralık 2022
Altılı Masa, İmamoğlu için Saraçhane'de

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak sonrası Altılı Masa'nın liderleri bugün Saraçhane'de olacak

 Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada dün kadar çıktı. Kararı açıklayan hakim İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verirken, siyasi yasağı içeren 53. maddeyi de uyguladı.Mahkemenin verdiği kararın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki yönetim binası önüne çağrı yapıldı. İmamoğlu çağrısını dün gece saat 22.00’da yineleyerek şunları söyledi: “Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve Sayın Uysal’la buluşmak üzere sizleri yarın saat 16.00’da, Saraçhane’de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum.”


İmamoğlu’nun çağrısının ardından Altılı Masa bugün Saraçhane’de bir araya gelecek.


ALTILI MASA DA ÇAĞRI YAPTI


DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan, "Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı hep beraber #sarachane’deyiz. Saat 16.00’da herkesi bekliyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise dün "Millet iradesine ipotek konulamaz Sn. Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul'a geliyorum" diyerek İmamoğlu'na destek mesajlarını iletti.

Demokrat Partisi lideri Gültekin Uysal ise resmi sosyal medya hesabından "Bir hikaye başladığı yerde -Saraçhane’de- hukuk katledilerek bitiyor; Türkiye üstündeki kara örtüyü #Milliİrade ‘ye sahip çıkarak kaldıracaktır! Yarın İstanbul’da #YeterSözMilletin diye haykıracağız!!!" şeklinde paylaşımda bulundu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise partisi adına resmi sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Kavuncu, "Bugün saat 16.00'da, milletimizin iradesine sahip çıkmak için Saraçhane'de olacağız. Ellerimizde yalnızca Türk Bayrağımızla demokrasimize sahip çıkacağız.

 Sandıkla gelen ancak sandıkla gider! @meral_aksener" ifadelerini kullandı.Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da partisinin İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın paylaşımını alıntıladı. Yazıcı, "Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı hep beraber #sarachane’deyiz. Saat 16.00’da herkesi bekliyoruz" dedi.

Kaynak:Duvar gazete

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.