Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

"Rüşvet" soruşturmasında 16 kişi gözaltına alındı

13 Aralık 2022
"Rüşvet" soruşturmasında 16 kişi gözaltına alındı

Beşiktaş Belediyesine yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap soruşturmasında 16 kişi gözaltına alındı, eski belediye başkanı Murat Hazinedar aranıyor.

Beşiktaş Belediyesine yönelik "rüşvet" soruşturmasında 16 kişi gözaltına alındı. 


Belediyeye yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap suçlarına yürütülen soruşturma kapsamında, eski belediye başkanı Murat Hazinedar, eski başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında 6 ayrı soruşturma dosyası hazırlandı ve gözaltı kararı verildi.


İstanbul, Çanakkale, Ankara ve Ordu'da belirlenen adreslere bugün baskın düzenledi ve 16 kişi gözaltına alındı. Eski belediye başkanı Murat Hazinedar ise aranıyor. Haber ajansları tarafından adreslerde arama yapıldığı da aktarıldı.


DHA'nın haberine göre soruşturma, 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini tespit edince araştırmaları derinleştirdi. Belediyede "rüşvet ağı olduğunu" öne süren müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletti. Raporların ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kaynak:evrensel

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.