Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Kılıçdaroğlu: Bu devlet ayağa kalksın!

12 Aralık 2022
Kılıçdaroğlu: Bu devlet ayağa kalksın!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi skandalına karşı vekillerle birlikte önce toplantı yaptı, ardından da Adalet Bakanlığı önüne yürüdü.

Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı'nın önünde yaptığı açıklamalarının ardından Twitter'dan da çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu devlet ayağa kalksın! Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor!" dedi.İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşındayken imam nikahıyla 'evlendirmesi' ve bu çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına tepkiler sürüyor.


İktidar kanadının, özellikle de Adalet Bakanlığı'nın konu hakkındaki sessizliğini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah saatlerinde partisinin meclis grubunu topladı. Yaklaşık 20 dakika süren istişareler sonrası heyet, ana muhalefet partisi liderinin öncülüğünde kol kola girerek Adalet Bakanlığı'na yürüdü. 


CHP Genel Başkanı, yürüyüşlerini tamamladıktan sonra dikkati çeken açıklamalarda bulundu. 


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın olaydan iki yıldır haberdar olduklarına dair açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, "Gerçekten çok öfkeliyim. İki yıldır bu meseleyi biliyoruz diyorlar. İki yıldır bu meseleyi biliyorsunuz da ne yaptınız? Sistematik bir tecavüz var ve iki yıldır bunu biliyorsunuz. Gıkınız bile çıkmıyor" dedi.


Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı önündeki açıklamasının ardından Twitter hesabından da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu devlet ayağa kalksın! Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor!" ifadelerini kullandı.


Kılıçdaroğlu şu mesajları paylaştı:Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım!


Günlerdir kendimize gelemiyoruz.

6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür.

Kaynak:krt

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.