Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Gözler 1 şubatta

31 Ocak 2021
Gözler 1 şubatta

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne başkanlık edecek

Van haber -Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Kabine toplantısının ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının son durumu ve aşılama çalışmalarıyla ilgili sunum yapacak. Kabinede lokanta, restoran ve kafelerin durumunun yanı sıra son günlerde gündemde olan gıda fiyatlarındaki artış da ele alınacak. LOKANTA, KAFE, RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Koronavirüs salgınının kontrol alınması için hayata geçirilen sıkı tedbirler ile birlikte müşteri alımına kapatılan, yalnızca paket servis ve gel-al hizmeti veren restoran, kafe ve lokantaların durumu Kabine'nin sıcak başlıklarından olacak.

Esnaf gibi, milyonlarca vatandaş da kafelerin tedbirlere riayet açılması konusunda beklenti içinde. Erdoğan, Cuma namazı çıkışında kafeler, restoranlar ve lokantalar ile ilgili açıklamada bulunmuş, "Okullarla ilgili, son dönemde, restoranlarla ilgili, açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Şu anda lokantalarımızı vs. gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Son açıklamalarında mali destekler noktasında 1000 bin ile 750-500 lira gibi desteği 3 ay süre ile verme kararı aldık, bu adımı atmakla da ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız." demişti.

Kaynak:Son dakika haber

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.