Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Meclis’te bombalı saldırı tartışması

01 Aralık 2022
Meclis’te bombalı saldırı tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda, İYİ Parti'nin "Kamudaki istihdam türleri", HDP'nin "Kandıra Cezaevi" ve CHP'nin "İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırı" hakkında verdikleri araştırma önergelerinin gündeme alınmİYİ Parti ve HDP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

CHP grup önerisi üzerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ceylanpınar, Ankara Gar katliamı, Merasim Sokağı gibi bombalı saldırıları sıralayarak, IŞİD'in Ankara'nın göbeğinde hücreler kurduğunu söyledi. Şeker, "Bunlar, ardı sıra yaşadığımız ve bir döneme yön vermek için bize peşi sıra dayatılan katliamlar. En hafif tabirle yol verdiniz. Araştırmadınız, gereğini yapmadınız" sözlerini sarf etti.


“Nedir bu muhabbetiniz, anlayabilmiş değilim”


AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir de, CHP'nin grup önerisinin gerekçesini eleştirirken Şeker'in sıraladığı saldırıları düzenlediğini savunduğu PKK'nin adının gerekçede yazılmadığını söyledi. Demir, "Nedir bu muhabbetiniz, anlayabilmiş değilim” dedi.


Demir, gerekçede yer alan "Şimdilik, son olarak Taksim'de terör saldırısı yapılmıştır" ifadesinin bulunduğunu aktararak 'Şimdilik'ten maksadınız ne, onu anlayabilmiş değilim. Bir temenniniz mi var, bildiğiniz bir şey mi var, yoksa bir beklentiniz mi var?" sorularını yöneltti.


CHP'li Şeker, MHP’li vekilin sataşması nedeniyle söz alarak, "Buradan, 'Allah belasını versin' diyerek değil, bu terör örgütlerinin arkasında oldukları bu eylemleri soruşturmayanlar bu eylemin suçlusudur" sözünü sarf etti.


“Bu Kandil'in ağzıyla konuşmak olur”


AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da saldırılar konusunda partisinin suçlandığına işaret ederek "Bu, ancak Kandil'in ağzıyla konuşmak olur, asla ve kata kabul edilemez” dedi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin IŞİD söz konusu olduğunda başka bir statüde görüp başka bir örgüte yönelik başka bir yaklaşımda bulunduğunu söyledi.


HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise iktidarın, katliamların aydınlatılmasına yönelik siyasi parti gruplarının önerilerini kabul etmediğini söyledi. MHP Grubuna işaret eden Beştaş, "Burada kendi ilçe başkanlarını temize çekmeye çalışıyorlar" sözünü sarf etti.


MHP'li Bülbül, Beştaş'ın sözlerine, "Bu hattın sahte bir şekilde, suç teşkil edecek şekilde bir telefon bayisi tarafından çıkartıldığı, bizim İlçe Başkanımızın nüfus bilgilerinin bu işte kullanıldığı açıklığa kavuşmuştur; bu açıktır. Buna rağmen ilişkilendirmeye çalışmak apayrı bir gayretin ürünüdür" şeklinde yanıt verdi.


İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise görüşmeler sırasında “MHP'nin PKK ile ilişkilendirilmesini” eleştirirken, "MHP'yi PKK'yla ilişkilendirmek abesle iştigalin çok ötesinde bir konudur" dedi.


Tartışmanın ardından yapılan oylamada CHP'nin grup önerisi de kabul edilmedi.asına yönelik grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü.

Kaynak:Rudaw

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.