Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

İstismar davasında mağdur aile şikayetini geri çekti, sanık beraat etti

30 Kasım 2022
İstismar davasında mağdur aile şikayetini geri çekti, sanık beraat etti

Şırnak’taki 11 yaşındaki kız çocuğunun bir esnaf tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiasıyla Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada aile şikayetini geri çekiti

Şırnak’taki 11 yaşındaki kız çocuğunun bir esnaf tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiasıyla Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada aile şikayetini geri çeki. Mahkeme heyeti sanık Ahmet A. hakkında üçe karşı bir oyla beraat kararı verdi. 


Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde, 5 Temmuz tarihinde, 11 yaşındaki kız çocuğunun istismara maruz kaldığı gerekçesiyle ailesinin yaptığı şikayet sonrası açılan dava bugün Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.Çocuk mahkemeye SEGBİS’le bağlanırken, sosyal hizmet uzmanı eşliğinde alınan ifadesinde sanığın iş yerine bir kere gittiğini, olayı hatırlamadığını ve şikayetçi olmadığını söyledi.


Sanık da verdiği beyanda istismarda bulunmadığını öne sürdü.


Sosyal hizmet uzmanı ise çocuğun beyanda bulunurken çekimser ve sessiz kalmasından kaynaklı beyanlarında samimi olmadığı görüşünü dile getirdi. CMK’den atanan Avukat Emine Özdemir ise ailenin şikayetini geri çekmesine rağmen çocuğun baskı altında bırakıldığını iddia ederek çocuğa kayyum atanmasını talebinde bulundu.


Mahkemede mütalaasını veren savcı sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını ve çocuğa kayyum atanması talebinde bulundu.


Mahkeme üçe karşı bir oyla aldığı kararla delil yetersizliğinden sanığa beraat kararı verdi.

Kaynak:Evrensel

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.