Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

KPSS şartı yok, 18 yaşından büyük herkes başvurabilir...

16 Kasım 2022
KPSS şartı yok, 18 yaşından büyük herkes başvurabilir...

Memur alımını takip edenlere müjde! İŞKUR'un açık kamu iş ilanları üzerinden iş sayaç okuyucularının kamuya istihdam edileceği açıklandı.

Yapılan alımda KPSS istenmediği sonucuna varıldı. Adayların 18 ile 45 yaşları arasında olması gerektiğini belirtti. En az lise diploması ve en yüksek ön lisans dereceye sahip adayların başvuruları değerlendirilecek. Başvuru şartları neler, başvurular, nereden yapılacak, ne kadar maaş veriliyor? 


Soruları ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…İlk etapta Bolu Gerede belediyesine alım yapılacağı açıklandı. Sınav şartı aranmayan personel alımı için başvuru sahibinden 5 yıllık B ehliyeti istenmektedir.


KURAYLA ALIMLAR OLACAK


Su sayaçları okuma alımları başlamıştır. Kamu kurumuna yapılacak ihalelerde, ihalenin kura ile yapılacağı açıklandı. İŞKUR'da yayınlanan alım şartları ve çekilişler şöyle:


SU SAYAÇ OKUMA BAŞVURU ŞARTLARI

GENEL ŞARTLAR


2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin kanun hükmü saklı tutulması kaydıyla Türk vatandaşı olmak,


Affa rağmen, devlet güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, şantaj, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.


Kamu haklarından mahrum kalmamış olması.

18 yaşından büyük olması gerek.

Askerlik hizmetiyle ilişiği olmayan

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayınlanan listede yer alan işe herkes başvurabilir.


Aday, gerekli eğitim düzeyine ve mesleğe karşılık gelen özel koşullara sahip olmalıdır.


Belgeler süresinden önce şahsen teslim edilir, aksi takdirde idare talebi reddeder.


İlanda belirtilen şartları taşıyan tüm adayların 11.11.2022 - 15.11.2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresinden elektronik ortamda giriş yaparak başvurularını yapmaları gerekmektedir.


Kamu kurum ve kuruluşlarının disiplin mevzuatı gereğince kadro veya meslekten ihraç edilenlerin kayıtları kabul edilmez.


ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI


1- İlanın verildiği ilk başvuru gününden itibaren adayların Gerede ilçesinde ikamet ediyor olmaları gerekmektedir. Başvurunun işleme alınması ile ilgili olarak başvuru sırasında ikamet yeri değiştirmiş olan başvuru sahiplerinin başvuruları kabul edilmemektedir (tarihi ikamet belgesinde kayıtlı olan adres dikkate alınmaktadır)2- 45 yaşından büyük olmaması gerek.


3- 4 yıllık iş tecrübesine sahip olduğunu kanıtlayan belge.


4- En az 5 yıllık B sınıfı ehliyet sahibi olunması.


BELGE TESLİM İŞLEMLERİ


1- İlanın yayımı sonunda başvuru için gerekli belgeler sunulur (SGK hizmet belgesi, tarihi yerleşim yeri, sürücü belgesi fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, meslek cüzdanı fotokopisi), 16-18.11.2022 tarihleri arasında mesai bitimi, diploma fotokopisi, adli sicil kaydı, askerlik durumu) Gerede belediyenin personel dairesine şahsen. Son başvuru tarihinden sonra yapılan kayıtlar idare tarafından kabul edilmeyecektir.- Adaylardan istenilen belgeler belirtilen süreler içinde belediyeye teslim edilmediği veya eksik gönderildiği takdirde adaylar kesin listede isimleri yer alsa dahi çekilişe katılamazlar.


KURA İŞLEMLERİ


1- Çekiliş evrak işlemleri tamamlandıktan sonra 22.11.2022 günü saat 14:00'de Gerede belediyesi toplantı salonunda yapılacaktır.


2- Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve başvuru şartlarını taşıyan tüm adayları içeren listelere göre pozisyonlara başvuru yapılması durumunda, 4 katı sürekli iş ilanı sayısı ve 4 katı yedek aday sayısı noter huzurunda yapılır. Sözlü sınava kura ile belirlenen asil adaylardan 4 kat daha fazla kişi sınava tabii tutulur.


SÖZLÜ MÜLAKAT İŞLEMLERİ

1. Başvuru sayısı kontenjan sayısının 4 katını geçmemesi


2. Umumda kura çekilişi olmayacak, doğrudan sözlü mülakat olacaktır.


3. Sözlü mülakat 24.11.2022 saat 09:30'da Gerede belediye binasında yapılacaktır.


4. Sözlü mülakatı geçmek için 100 üzerinden 70 puana ihtiyaç vardır.


5. En yüksek başarı puanına sahip adaydan başlayarak, mümkün olduğu kadar çok boş pozisyon için en iyi adaylar belirlenir.

  • Haber Etiket:
  • Kpss


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.