Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Aşk engelleri bir kez daha ortadan kaldırdı...

08 Kasım 2022
Aşk engelleri bir kez daha ortadan kaldırdı...

Hakkarili Melek Turan gönlünü Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavında (EKPSS) tanıştığı kendisi gibi akondroplazi hastası Ordu’lu Tolga Güler’e kaptırdı. Ailelerinde tanışmasıyla evlilik kararı alan çift Hakkari’de görkemli bir aşiret düğünüyle dünya evine girdi.


Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavında (EKPSS) tanışan akondroplazi hastaları Hakkarili Melek Turan ve Ordu’lu Tolga Güler çifti için iki gün iki gece görkemli bir düğün töreni düzenlendi.  Colemerg Kır Düğün Bahçesinde yapılan düğünde Hakkarililer halay çekerken Ordulular horon tepti. Renkli görüntülere sahne olan düğün töreninde damadın babası Muhammed Güler ise sahneye çıkarak “Ordu’nun Dereleri” şarkısını söyledi.  


Duygularını ve mutluluğunu dile getiren damat Tolga Güler,” Engelli sınavında tanıştık. Yuva kurmaya karar verdik. Ailelerimize durumu anlattık. Sağ olsunlar bize destek verdiler. Hakkari’de düğünümüz yaptık. İnsanları çok sıcak. Artık akraba olduk. Düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Ordu’ya gelin gitmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden gelin Melek Turan,” Tolga beyle EKPSS sınavında tanıştık. Yuva kurmaya karar verdik. Orduya gelin gidiyorum inşallah. Hakkari’de düğünümüzü yaptık. Aşiretim akrabalarım ve dostlarım sağ olsun bizi yalnız bırakmadılar. Ailem bana örf ve adetlerimize göre düğün yaptı. Çok mutluyum. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 


 “HAKKARİ’Yİ BİZE ÇOK YANLIŞ TANITMIŞLAR”  


Hakkari’yi kendilerine çok yanlış tanıttıklarını ifade eden damadın babası Muhammed Güler ise, “ Çocuklarımız EKPSS sınavında tanışmış. Evlilik kararı almışlar. Bizler de yuvalarını kurmak için Hakkari’ye geldik. İsteme merasiminin ardından düğün için tarih aldık. Hakkari’de düğünümüzü yaptık. Buradaki insanlarla tanıştık. Onların nasıl insanlar olduğunu gördük. Hakkari’yi bize çok yanlış tanıtmışlar. Bu insanlara ne kadar değer verdiğini, ne kadar misafirperver olduklarını gördük. Bugün Hakkari’de düğünümüzü yaptık. Bizi yalnız bırakmadılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar halay çekti biz horon teptik. Bende sahneye çıkarak onlara Ordunun derelerini söyledim. Hakkarililer ile Ordulular etle tırnak olduk. Bundan sonra biz buraya geleceğiz. Onlar Orduya gelecek. Dost olduk. Akraba olduk. İnşallah bu dostluğumuz ve akrabalığımız daim olacak. 



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.