Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Hakkari’de 5 yıl önce öldürülen Duman’ın cenazesi Van’da toprağa verildi

02 Kasım 2022
Hakkari’de 5 yıl önce öldürülen Duman’ın cenazesi Van’da toprağa verildi

Hakkari’nin Kaval Köyünde öldürülen ve bütün aramalara rağmen bulunamayan Halil Duman’ın cenazesi 5 yıl sonra bulundu. Köye 2 kilometre uzakta bulunan cenaze bu gün Duman ailesi tarafından Van’da toprağa verildi.

Hakkari’nin Kaval Köyü‘nde yaşayan ve 10 Haziran 2018’de tarlaya gitmek için evden ayrılan 9 çocuk babası 75 yaşındaki Halil Duman’ın cesedi 5 yıl sonra köyden 2 kilometre uzaktıktaki dağda bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumun’da 7 ay süren kimlik tespitinin ardından. Duman’ın cenazesi bu gün Van Karşıyaka Mahallesi Şehitler Mezarlığında toprağa verildi.


Ne olmuştu?

Hakkari kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kaval köyünde yaşayan 9 çocuk babası Halil Duman, 10 Haziran 2018’de tarlaya gitmek için evden ayrıldı. Halil Duman akşam eve dönmeyince meraklanan yakınları aramaya çıktı. O tarihte yapılan bütün aramalara rağmen Duman’dan bir daha haber alınamadı.


Bunun üzerine çocukları durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de Halil Duman’ı bulmak için çalışma başlattı. Ancak bu aramalarda sonuçsuz kaldı. Duman’ın kaybolmasının ardından kızları Siti Duman ile Gurbet Duman, babalarını bulmak için çalışmalarını sürdürdü ve yeniden güvenlik güçlerine başvurdu. Polis ve jandarma ekiplerinin yürütüğü çalışma sonucunda 2 katil zanlısının Van’da oldukları belirlendi. Bunun üzerine 24 Mayıs tarihinde operasyon düzenleyen ekipler her iki zanlıyı saklandıkları adreste gözaltına aldı. Yapılan sorguda Duman’ı öldürdüklerini itiraf eden zanlılar daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Zanlıların itirafları çerçevesinde bölgede arama yapan ekipler 5 yıl sonra Duman’ın cenazesini köye 2 kilometre uzakta bulunan bir dağda buldu.


Cenaze 7 ay önce kimlik tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Yapılan çalışama sonucunda cenazenin Duman’a ait olduğunu tespit edilerek aileye teslim edildi

Kaynak:Serhat News

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.