Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Öğretmenler ücret eşitsizliği ve mesleki ayrımcılığa karşı iş bıraktı

02 Kasım 2022
Öğretmenler ücret eşitsizliği ve mesleki ayrımcılığa karşı iş bıraktı

Başta öğretmenler arasında ayrımcılık yaratan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve diğer sorunlara karşı birlikte eylem kararı veren eğitim sendikalarına üye öğretmenler ülke çapında iş bıraktı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) başta olmak üzere; ekonomik talepler ile öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına karşı bir araya gelen öğretmenler ülke çapında iş bıraktı. İş bırakma eylemine pek çok veli de öğrencilerini okula göndermeyerek destek verdi. Pek çok okulda ise okul idareleri sınıf birleştirerek derslere devam etti.


Eğitim Sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası, TÖB-SEN ve Engelsiz Eğitim Sen olmak üzere 14 eğitim sendikasının, öğretmenleri ünvanlara bölüp eşitsizlik yaratan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı oluşturduğu Eğitim Sendikaları Güç Birliği, geçtiğimiz günlerde bir araya gelip 2 Kasım'da iş bırakma eylemi kararı almıştı.


İş bırakma eylemi kapsamında bazı okullarda dün akşam saatlerinde bazılarında ise sabah saatlerinde bu iş yerinde grev var pankartları asıldı. Bazı okullarda ise öğretmenler grev halayına çıktı. Öğretmenler öğle saatlerinde ise açıklamalar yapacak.


KARTAL'DA EĞİTİM SEN VE EĞİTİM-İŞ'LİLER BİR ARAYA GELDİ

Kartal’da iş bırakan Eğitim Sen üyeleri Neyzen Tevfik Meydanı’nda buluştu. Aynı alana gelen Eğitim-İş üyesi öğretmenler de alanda alkışlarla karşılandı. Birlikte fotoğraf çektiren öğretmenler “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları attıktan sonra sendikalarının açıklama yapacakları alanlara doğru yola çıktı.

Kaynak:Evrensel- net

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.