Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

YSK Van TSO seçimi için iptal kararı verdi

25 Ekim 2022
YSK Van TSO seçimi için iptal kararı verdi

Van TSO seçimlerinde iptal kararı çıktı.22 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılan seçimde dengeler değişti,

Bilindiği üzere 22 Ekim Cumartesi günü Van’da, Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimi yapılmıştı. yapılan seçimlerde Beyaz Liste ile yarışan Zahir Kandaşoğlu 19 Meslek grubundan 10 Grubu alırken, Mavi Liste ile yarışan Necdet Takva ise 9 grup almıştı.


Sahte yetki belgesi ile oy kullanıldığı ve bazı oy pusulalarında, “Baskı yapılmış imasını vermek anlamında, işaretlenme yapılmış olduğu tespiti” üzerine Mavi Listenin başkan adayı Necdet Takva tarafından, Yüksek Seçim Kuruluna itirazlar yapıldı.Yapılan itirazlar sonucunda Yüksek Seçim Kurulu itirazları kabul ederek, inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, 14 “OY”un, sahte olduğu tespit edildi. 

Bunun üzerine YSK tarafından yapılan açıklamada; 1. Meslek Grubu olan Tarım ve Hayvancılık grubunun seçiminin yenilenmesine karar verildiği belirtildi. İtiraz edilen birkaç grupta da, seçimin tekrarlanabileceği, gelen bilgiler arasında yerini aldı. Bu sonuçlara göre: Zahir Kandaşoğlu ve Necdet Takva 9’ar Grubun yetkisini almış oldu. Tekrarlanacak olan 1 Grubu hangi taraf kazanırsa yeni dönemde Van TSO Başkanı da o’ olacak.

Kaynak:Vanhavadis.

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.