Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Zahir Kandaşoğlu beni Başkan ilan eden seçim kuruludur

23 Ekim 2022
Zahir Kandaşoğlu beni Başkan ilan eden seçim kuruludur

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Zahir Kandaşoğlu oy pusulalarına müdahale edildiğine yönelik itiraz süreci başlatan mevcut Başkan Necdet Takva’nın açıklamalarına karşı sert konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Zahir Kandaşoğlu oy pusulalarına müdahale edildiğine yönelik itiraz süreci başlatan mevcut Başkan Necdet Takva’nın açıklamalarına karşı sert konuştu.


Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Zahir Kandaşoğlu konut olduğu bir televizyon kanalında Mavi liste tarafından gün içinde yapılan basın açıklamasına yönelik konuştu. Necdet Takva’ya meydan okuyan Kandaşoğlu yarın sabah saat 09:00’da Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde kutlama yapacağını açıkladı.Mavi Liste Adayı Necdet Takva ve ekibi seçim sonrası basının karşısına geçti. Seçimde sahte belge kullanıldığı, pusulalara müdahale edildiği ve Mavi Listeye benzer bir mavi pusulanın basıldığını açıklayan Necdet Takva, itirazlarda bulunduklarını ve bunu yapanları kınadıklarını söyledi. Yapılan açıklama üzerinde bir televizyon kanalında açıklamada bulunan Kandaşoğlu açtı ağzını yumdu gözünü.



Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Zahir Kandaşoğlu konut olduğu bir televizyon kanalında Mavi liste tarafından gün içinde yapılan basın açıklamasına yönelik konuştu. Necdet Takva’ya meydan okuyan Kandaşoğlu yarın sabah saat 09:00’da Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde kutlama yapacağını açıkladı.



Mavi Liste Adayı Necdet Takva ve ekibi seçim sonrası basının karşısına geçti. Seçimde sahte belge kullanıldığı, pusulalara müdahale edildiği ve Mavi Listeye benzer bir mavi pusulanın basıldığını açıklayan Necdet Takva, itirazlarda bulunduklarını ve bunu yapanları kınadıklarını söyledi. Yapılan açıklama üzerinde bir televizyon kanalında açıklamada bulunan Kandaşoğlu açtı ağzını yumdu gözünü.


BENİ BAŞKAN İLAN EDEN SEÇİM KURULUDUR 



Kandaşoğlu yayında yaptığı açıklamada Necdet Takva’ya meydan okuyarak şu şekilde konuştu: “Dün girdiğimiz Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde üstünlük elde ederek Başkanlık ilan ettim. İpekyolu ilçe seçim kurulu tek tek bana verilen oyları saydı, orada bana şuanda bu seçimin galibi Beyaz Listedir, senin grubundur. Ben kendimi Başkan ilan etmedim, aksine seçim kurulu benim Başkan ilan etti. Eğer Necdet Takva seçim kurulunun bir üst makamı ise ona ben bir şey diyemem. Necdet Takva kim oluyor da bu kelimeyi kullanıyor, Necdet Takva’nın itirazı var ise seçim kurulu Van’dadır gider itiraz eder. Yasal süreye itirazımız yok, yârin itirazlar olacak, bu duruma elbet saygımız var. Diğer seçimde ben aday oldum, kaybettim Necdet Takva’nın bu cümlesine karşılık o dönem bir şey demedim, o dönemi düşünsün.


Seçim günü evine gitmeden odaya gidip kutlama yaptı, ben dün akşam bu saygısızlığı yapmadım.  seçim zamanına bir bakın Necdet Takva okuldan çıkar çıkmaz, itirazlar devam ederken, oda da kutlama yaptı. Bana bugün başkan ilan edemez diyor da, geçtiğimiz seçim sen neden kendini başkan ilan ettin. 10 grup alarak başkanlığımızı seçim kurulu bilgisiyle ilan ettik, o zaman ilan etmeyelim Necdet beyden izin isteyelim, eski bir atasözü var, Baba koşa koşa gel evde hırsız yakaladık, Baba diyor ki bırak gitsin Allah’ından bulsun, çocuk diyor ki baba ben bırakıyorum o beni bırakmıyor. Bunlar da şimdi bu odayı bırakmak istemiyor, her yola başvuruyorlar. Buradan Necdet Takva’ya soruyorum, dört yıl önceki seçim Atatürk lisesinde olan seçimi senin karşında 14 oyla kaybettim. Sen oradan çıkarak benim yaptığım sarayda kutlama yapmadın mı, Ben sana bu saygısızlığı yapmadım. Bu söyleminden sonra sabah 9’da orada olacağım sende gel bırakma”

Kaynak:Van Gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.