Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Zahir Kandaşoğlu Projeleri Açıkladı…

13 Ekim 2022
Zahir Kandaşoğlu Projeleri Açıkladı…

Van TSO başkan adayı olan Zahir Kandaşoğlu, yapacağı projelerini açıkladı.

Van TSO başkan adayı olan Zahir Kandaşoğlu, yapacağı projelerini açıkladı. Kent için vizyon projeleri hayata geçireceğini dile getiren Kandaşoğlu, Van TSO seçimlerin ülke gündeminde olduğunu kaydetti.



Van Haber- 22 Ekim’de yapılacak olan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimlerine kısa süre kala adaylarında çalışmaları sürüyor. Seçim ofisinde beraber yürüdüğü iş insanlarıyla bir araya gelen Van TSO Başkan adayı Zahir Kandaşoğlu, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları da sıraladı. Ticaret Odasına başkan adayı olduktan sonra seçimlerin ülkenin gündemine geldiğini dile getiren Kandaşoğlu, “Bakın şu an Ankara, İstanbul, Antalya gibi kentlerde de seçim var, ama tek gündem Van Ticaret Odası seçimleridir. Ülkenin şu anki gündemi Van TSO seçimleridir” diye konuştu.


Sınır ticareti vurgusu


“Gelecek 4 yılda dış ticaret hep gündemimizde olacak. Yol haritamız hazır” diyen Kandaşoğlu, Gaziantep, Hatay ve Şırnak dışında Van’da dahil çoğu sınır kentte yıllık ihracat rakamının 100 milyon doları aşmadığını belirtti. Kandaşoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Van’ın yıllık ihracat rakamı 60 milyon doları geçmiyor. Acı ama gerçek tablo bu. Halbuki Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Van’ın 2023 ihracat hedefini 1 milyar dolar olarak belirlemişti.”Van’ın İran ile en uzun sınıra sahip olduğunu belirten Kandaşoğlu, “Van İran’la yaklaşık 300 km sınır uzunluğuna sahip ama İran’a tek kapısı açık. Saray-Kapıköy. O da belirli süreler arasında açık kalıyor. Bu kapı 7/24 saat açık kalmalı. Bu kapıya ek Çaldıran-Çilli ve Başkale-Gelincik Kapıları da açılmalı. Bu kapılardan ağır tonajlı araçlar da geçebilmeli. Her iki ülke de buna göre altyapısını düzenlemeli” dedi.


Dış ticaretle ilgili projelerimiz hazır’


Dış Ticaretle ilgili projelerinin hazır olduğunu ifade eden Kandaşoğlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Sınır Kentler Birliği, VATSO İhracatçılar Meclisi, Van Gölü Havzası İhracatçılar Birliği, Uluslararası Van Markaları Fuarı projelerimiz hep Dış Ticarete yönelik projeler. Bu projelerin hepsini hayata geçireceğiz. Van örnek sınır kent olacak. Vanlı ihracat yapmaktan korkmayacak, Çünkü yol gösterici kurumlara sahip olacağız. İş insanlarımızı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na (DEİK) üye olmaları için teşvik edeceğiz. Eximbank’ın Van’da şube açmasını sağlayacağız. Kısacası Van için yapacağınız çok iş var.”

Kaynak:Serhat News

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.