Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Kartal, Van’da Yatırımlar Devam Ediyor…

12 Ekim 2022
Kartal, Van’da Yatırımlar Devam Ediyor…

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. 27. Dönem Ak Parti Van Milletvekili, TBMM KİT Komisyon Üyesi İrfan Kartal, Van'a gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin bilgi vererek, yatırımların artarak devam ettiğini söyledi.

Eğitim alanında da kente önemli yatırımların yapıldığını ve bunların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a verdiği önemin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Kartal, her alandaki yatırımlarla ilin çehresinin değiştiğini ifade etti.


TBMM Genel Kurulu toplantısında konuşan Milletvekili Kartal şu şekilde konuştu:  “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; öncelikle yeni yasama döneminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün seçim bölgem olan Van özelinde gündem dışı konuşma yapmak üzere söz almış bulunmaktayım. Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum. 


Van Bölgemizin ve Ülkemizin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Van, sahip olduğu verimli topraklar, genç nüfus potansiyeli, mevcut coğrafi konumu ile Türkiye’nin Doğu’ya açılan kapısı olması, astronot Kate Rubins tarafından fotoğrafı çekilen ve 32 fotoğraf arasından 1. Seçilen dünya tarafından bilinen Van Denizi, Van Kedisi, İnci Kefali, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’nda kendisine yer bulan Van Kahvaltısı ve turizm potansiyeli ile her geçen gün önemini artırmaktadır.


2011 Yılı’nın Ekim ve Kasım Aylarında ilimizde art arda iki yıkıcı deprem olmuştu. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Yaşanan depremlerin ardından dönemin Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerimiz çalışmaları yerinde görmek ve Vanlı vatandaşlarımıza destek olmak üzere 3.5 saat sonra bölgemize ulaşmışlardır ve 3 Ay gibi kısa bir süre içerisinde 75 bin çadır, 6 ay içerisinde 35 Bin adet Konteynır vatandaşımızın hizmetine verilmiştir.


Dönemin Bakanları 1 yıl içerisinde 252 gün ilimizde bulunmuşlardır. 


Yaşanan felaketin ardından Van’ımızı yeniden kalkındırmak adına hükümetimiz ivedi ve büyük adımlar atarak bölgemize 2011 Yılı şartlarında toplam 5 Milyar TL destek sağlamış olup hemşerilerimizin mağduriyeti tamamen giderilmiştir. 1 Yıl gibi kısa bir sürede 25 Bin Konut vatandaşlarımıza teslim edilmiş, akabinde konut sayısı 32 Bine çıkarılmış olup, şu an 40 bin konut mevcuttur. Ayrıca 139 İş Merkezi, 17 Okul, 33 Camii ve 4 Bin Ahır tamamlanarak hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur.


 Memleketimize ve insanımıza hizmet yolunda geçen 20 yıllık sürede İlimize toplam 38 Milyar Liralık yatırım yapılmıştır. Kısacası İktidarımız döneminde ve 2011 yılında yaşanan acı felaketlerin ardından Van’ımızın inşası sürecinde her geçen gün yatırımlarımız daha da artarak devam etmiştir.

2018 Yılından bu yana 4 senelik süreçte Van Valiliğimiz başta olmak üzere Kurumlarımız, Belediyelerimiz ve Kalkınma Ajanslarımızın yapmış olduğu yatırımlara birkaç örnek verecek olursak;

*DSİ 17. Bölge Müdürlüğü 160 Milyon TL

*Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 235 Milyon TL

*Merkez ve İlçe Belediyelerimiz 235 Milyon TL

*Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 375 Milyon TL

*Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 135 Milyon TL

*Van Büyükşehir Belediyesi 700 Milyon TL yatırım ile Toplam 692 Mahallemizin içme suyu ve parke döşeme çalışmaları 2023 yılı itibariyle tamamen bitirilecektir.

Ayrıca 2022 – 2023 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilimize taşımalı eğitim hizmetleri için 477 Milyon TL bütçe ayrılmıştır.

Yapılan tüm bu yatırımlar ve projeler

 Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Hükümetimizin şehrimize göstermiş oldukları büyük önemi gözler önüne sermektedir. Son 20 yıldır yapılan hizmetler ile sağlık, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere her alanda çehresi değişen bambaşka bir Van ortaya çıkmıştır. İlimizde her gün 14 gün seferi yapılmakta olup, hamdolsun ki var olan huzur ortamında gece yarılarına kadar günlük 3-5 bin turist ziyareti yapılmakta ve otellerin doluluk oranı %100’e ulaşmıştır. 

Bizler de milletimize hizmet aşkı ile liderimizden aldığımız destek ile Doğu’nun incisi, Kadim şehrimiz Van’a değer katmaya, Van için çalışmaya ve Van yararına olacak her işin altına imzamızı atmaya devam edeceğiz. 

Sözlerimi noktalarken bir kez daha yeni yasama yılımızın hayırlı olmasını diliyor, dünyaca ünlü kahvaltımızı tatmak ve şehrimizin güzelliklerini keşfetmek üzere sizleri Van’ımıza davet ediyorum.

Bu vesileyle buradan tüm hemşerilerimize selamlarımı iletir, Gazi Meclisimizi saygıyla selamlarım.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.