Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Adiyan,Güneşin başkenti Van’da kadın olmadan gün doğmaz.

12 Ekim 2022
Adiyan,Güneşin başkenti Van’da kadın olmadan gün doğmaz.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Tekstilciler Grubu Beyaz Liste Adayı başarılı İş Kadını Zozan Adiyan kentte ki kadın istihdamına önem verdiğini söyleyerek Güneşin başkenti Van’da kadın olmadan gün doğmaz dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Tekstilciler Grubu Beyaz Liste Adayı başarılı İş Kadını Zozan Adiyan Van Valiliği ve Fast Company Türkiye dergisinin iş birliği, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle düzenlenen Van Tekstil Zirvesinde konuştu.


KADIN İSTİHDAMINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ


Zirvede bir konuşma yapan Adiyan, “Triko Örgü İşletmemize uluslararası markalar ve iç piyasalara mamul ürün üretmekteyiz. Mevcut kapasitemiz 200 personeldir, kadın istihdamına çok önem veriyoruz, çalışanlarımızın yüzde 80’i kadınlardan oluşuyor. Kadınlar bu bölgede pek fazla iş hayatına dahil edilmiyor, biz bu algıları kırarak kadınları iş hayatına dahil etmeye çalışıyoruz. Güneşin başkenti Van’da kadın olmadan gün doğmaz. Merkezimiz İzmir’de bulunuyor, 2018 yılından bu yana da Van’da fabrikamızı kurarak hizmet vermeye başladık. İlk başlarda 25 kişilik bir ekip ve İŞKUR desteğiyle başladık, eğitim sürecimizi biraz uzun sürdü, Van’da potansiyel çok yüksek ama çalışanlarımız deneyimsizdi, biz iki yıllık eğitim sonucunda istihdam sayımızı 200 kişiye ulaştırdık.


HEDEF BİN KADINA İSTİHDAM ALANI OLUŞTURMAK


Organize Sanayi Bölgesinde yeni aldığımız arsalar ile 3 ayrı firma kurup kapasitemizi bin kişiye arttırmayı hedefliyoruz. Amaçlarımızdan bir diğeri de insanlarımız işsizlik nedeniyle batıya göç etmek zorunda kalıyor, tekstil sektörü Van’da çok canlı bu anlamda çok talep var, yaptığımız girişimler tersine göçü başlatacaktır. Van’da deneyimsiz personeller çok fazla üniversitelerin bu anlamda programlara daha çok yoğunlaşıp personel eğitimine ağırlık vermesi gerekiyor, Van’da ilk kurulan firmalardan biriyiz, ilk başladığımızda personel iş bilmiyordu ama şuan Van’da 5 bin tecrübeli personel bulunmakta. Bu anlamda aralıksız eğitimlerle insanlarımızı tecrübe sahibi yapıp daha çok büyüyeceğiz” diye konuştu. 

Kaynak:Van Basın

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.