Bunu yaparken kalıplaşmış vizyon sözlerinden ziyade artık bakış açımızı değiştirmeliyiz. Sağlam temellere dayanan ilkelerimizi yenilikçi anlayışla harmanlamak istedik. Bunun en somut örneğini de 19 meslek grubunda aday olacak arkadaşlarımızı bir araya getirerek yaptık. Bizler ticaret odasına başkan seçmiyoruz. 19 meslek grubunu temsil edecek meclis üyelerini seçiyoruz. meclis üyelerinin seçiminden sonra başkanlık seçimi yapılacak. Bu yüzden tüccarımız oy verirken temsili yet noktasında ulaşabilecekleri adaylara oy versinler. Çünkü sektörlerinde ki sorunların çözümü noktasında seçecekleri adayların yetkinlikleri önemli olacaktır.
"TURİZMİ LOKOMOTİF SEKTÖR HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"
Geçtiğimiz yıllarda ülkemize gelen İran'lı turist sayıları ve vana gelen İran'lı turist sayılarını kıyasladığımızda sadece altıda birini Van'da tutabilmişiz. İranlı turistlerin şehrimizi neden tercih ettiğine istatistiksel olarak bakacak olursak yaklaşık yüzde seksen gibi bir oranı alışveriş, tatil ve dinlenme için geldiklerini belirtmiştir. Alışveriş konusunda sermayeyi içerde tutamıyoruz belki ama istihdam anlamında bir artısı bulunmaktadır. Van gölü sahillerini etkin kullanabilirsek, hem turist sayısını arttırabiliriz hem de nitelikli turistleri burada misafir etmiş oluruz. Turizmde sadece İran pazarını değil,aynı zamanda ırak, Ermenistan, Azerbaycan ve Avrupa pazarlarındaki turistlerinde cazibe merkezi olarak kabul edebileceği bir konuma ulaşırız. Turizmi lokomotif sektör haline getirmek istiyorsak yapmamız gereken yatırımlar aslında bellidir. Tatil ve dinlenme alanlarımızın sayısını arttırmalıyız. Göl kenarında kurulabilecek alanlar yaz turizmi için, eko köy projelerimiz ise kış turizmi için büyük avantajlar sağlayacaktır.
"ZERNAKİ TEPE NEDEN GÖBEKLİTEPE OLMASIN"
Tarih ve kültür turizmi düşündüğümüz diğer bir projemiz. Baktığınız zaman şehrimiz büyük medeniyetlere ev sahipliği, başkentlik yapmış bir kent. Bunun en güzel örneklerinden biri de Erciş'te bulunan zernaki tepe. Yıllar önce yerleşik hayatın ve kentleşmenin en iyi örneği olarak orda duruyor. Burayı değerlendirmemiz lazım. Yakın zamanda adını duyuran Göbeklitepe sayesinde Şanlıurfa'nın turist sayıları neredeyse on katına kadar çıktı. Zernaki tepe neden Göbeklitepe gibi olmasın. Proje ekibimizle kazı alanında yaptığımız inceleme, gerekli destekler verilirse Zernaki tepenin en fazla iki yıl içerisinde turizme kazandırılacağını gösteriyor. Bu anlamda gerekli ilgi ve desteği göstererek Zernaki tepeyi kent turizmine kazandıracağız.
"VANGÖLÜ ULAŞIM AĞINI KURMAK İSTİYORUZ"
Van gölünde tarihi adalara ve Van gölü kıyısında bulunan yerleşim yerlerine ulaşımı mümkün kılacak bir ulaşım ağı projesi hazırladık. Malumunuz üzere Van gölünde dört tarihi ada var, bu adalar ve üzerinde bulunan manastırlar hem tarihi miras anlamında hem de turizm anlamında oldukça kıymetli. Ama maalesef ulaşılabilir değil. Bu adalara oluşturulacak bir ulaşım ağı hem tarih kültür turizmi hem de inanç turizmi potansiyelini arttıracaktır. Yerleşim yerleri arası ulaşım ağının oluşturulması ise hem kent ulaşımını rahatlatacak hem de yük ve yolcu taşımacılığında kolaylık sağlayacaktır.
"FESTİVAL, MİTİNG VE TOPLANMA ALANLARINA İHTİYACIMIZ VAR"
Şehir merkezinde gerçekleştiren miting gibi organizasyonlar başta olmak üzere kentin günlük işleyişini etkileyen durumlar için ticareti aksatmayacak şekilde alanlar oluşturmak istiyoruz. Bununla birlikte festivallerin yerli ve yabancı turistleri buraya çektiğini daha önce deneyimledik. Geçtiğimiz yıllarda Gevaş ilçemizde yapılan bir festivale katılım 60 bin civarında oldu. Çok ciddi bir rakamdan bahsediyoruz. Ulaşım, yeme içme ve barınma gibi masrafları dikkate alırsak milyonlarca liradan bahsediyoruz. Bu tür festivalleri kentin tanıtımı ve ekonomisi için önemli buluyorum. Fakat bu festivallerin uluslararası çapta yapılması gerektiğine bununda ancak kapsamlı bir festival alnı ile mümkün olacağı su götürmez bir gerçek. Bununla ilgili paydaşlara bila bedel sunulmak üzere hazırlanmış projelerimiz hazır. Biz hazırız."dedi.