Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Türkiye’nin İlk Kadın TSO Başkanı

11 Ekim 2022
Türkiye’nin İlk Kadın TSO Başkanı

Türkiye’nin ilk kadın TSO Başkanı Kütahya’dan seçildi.

1 Ekim’de başlayan seçimlerde genellikle mevcut başkanlar yeniden seçilirken, TOBB’a bağlı oda ve borsalarda yapılan seçimlerde bu yıl bir ilke damga vuruldu. 

Türkiye’nin ilk kadın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kütahya’dan seçildi. Esin Güral Argat, resmi olmayan sonuçlara göre 14 meslek komitesinin tamamında başarı sağladı. Türkiye’nin ilk kadın ticaret ve sanayi odası Başkanı Kütahya’dan seçildi. Esin Güral Argat, resmi olmayan sonuçlara göre 14 meslek komitesinin tamamında başarı sağladı.


96 Yıllık KUTSO Tarihinde Bir İlk


Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) Meslek Komitesi Üyeleri ve Meclis Üyeleri Seçimi tamamlandı.

Seçime tek aday olarak giren Gürok Grup Başkan Vekili Esin Güral Argat, resmi olmayan sonuçlara göre 14 meslek komitesinin tamamında başarı sağlarken, Oda’nın 35 meclis üyesi de belli oldu. Yapılacak ilk Meclis toplantısında KUTSO, yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, genel kurul delegeleri, disiplin kurulu üyelerini seçecek. Seçimin ardından Argat, 96 yıllık KUTSO tarihinin aynı zamanda da Türkiye’nin seçimle gelen ilk kadın TSO başkanı olacak.İki Gün İçerisinde Kesin Sonuçlar Belli Olacak”


Oylamanın ardından Esin Güral Argat, seçime katılan KUTSO üyelerine verdikleri destek için teşekkür etti. Çok güzel bir yolculuğa hep beraber çıktıklarını belirten Argat, şunları söyledi: “Sevgili yol arkadaşlarımla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Çok iyi bir çalışma dönemi geçti. Tüm komitelerimizin çok iyi çalıştığını biliyorum. Tek liste olmamıza rağmen herkes elinden gelenin ötesinde işini yaptı. Bu sorumlulukları aldığınız ve bana verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum.”


Argat, “İki gün içerisinde kesin sonuçlar belli olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Erken değil diye düşünüyorum” dedi. Seçimin ardından mevcut başkan İsmet Özotraç, Esin Güral Argat’ı tebrik ederek başarılar diledi.


Esin Güral Argat Kimdir?


Esin Güral Argat. İş insanı Rıza Güral’ın kızı, 53 yaşında, evli ve iki oğul annesi, dünyanın beşinci büyük cam üreticisi LAV’ın ortağı ve Başkan Yardımcısı. Maldivler’deki iki oteli ailenin fiili desteği olmadan hayata geçirdi. TÜSİAD Yönetim Kurulu’nda 6 yıl çalıştı. Halen Fenerbahçe’de Yönetim Kurulu Üyesi. Argat, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük bağımsız iş örgütü TÜRKONFED’de yönetim kurulu üyesi. Görev aldığı sivil toplum kuruluşlarında sürdürülebilirlik, bölgesel kalkınma ve toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına öncülük etmiş başarılı bir iş kadını. Globalde yarışan Türkiye’nin en büyük sektör gruplarından GÜROK Grubu’nun Başkan Vekili.

Kaynak:Sanayi gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.