Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Cevdet Özgökçe, Siyaset ve ticaret bir birine karıştırılmamalı

06 Ekim 2022
Cevdet Özgökçe, Siyaset ve ticaret bir birine karıştırılmamalı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe Biz Van’ın ticaretine yeni bir sayfa açmak için kollarımızı sıvadık. Hiçbir siyasi partiye bu anlamda sırtımızı dayamadık, Siyaset ve ticaret hiçbir zaman bir birine karıştırılmamalı dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine kısa bir süre kalırken Başkan adayları seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Beyaz liste ile seçime girecek Vanlı iş insanı Zahir Kandaşoğlu’nun 19 grubu içerisinde 10.cu turizm grubu için aday olan Cevdet Özgökçe seçim sonrası Van’ın turizminde olumlu yönde değişimlerin olacağını, Gümrük Kapılarının 24 esaslı hizmet verebileceğini, uçak sefer ve bilet sayılarının çözüme kavuşacağını ifade ederken diğer taraftan siyasi partilerin de oda seçiminden uzak durmaları konusunda çağrıda bulundu. 


TİCARET ODASI TÜCCAR VE TACİRİN ODASIDIR


TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, TÜRSAB olarak beyaz liste ile seçimlere girerek, büyük bir fark atarak seçimleri kazandık. Acentalarımız tercihlerini yine bizden yana kullandılar, bizim çalışmalarımızı tüm sektörümüz biliyor, bize güvenerek 5.ci dönem başkanlık koltuğunu bize emanet ettiler, Allah nasip ederse güvenlerini bu güne kadar suiistimal etmedik ve bundan sonra da etmeyeceğiz. 22 Ekim Cumartesi Van’da Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri olacak, bizlerde Beyaz Liste 10. Turizm grubunda arkadaşlarımızla adayız, bu iş dünyasının bir seçimi olacak, bizler hiçbir zaman siyasi bir partiye bel bağlamadık, hiçbir siyasi partinin arka penceresi olmadık, bizler iş dünyasıyız, Ticaret Odası tüccar ve tacirin odasıdır. Bizler tüm üyelerimizin kıymetli oylarına talibiz. Beyaz Liste Zahir Kandaşoğlu grubunda ben ve ekibim adayız. Tüm üyelerimizin oylarına ihtiyacımız var, ilin turizmini, ticaretini geliştire bilmek için üyelerimizin kıymetli oylarına ihtiyacımız var” dedi. 


VAN’IN TURİZM VE TİCARETİNE ÇOK BÜYÜK KATKILAR SUNACAĞIZ


Van’ın turizm ve ticaretine çok büyük katkılar sunacaklarını söyleyen Özgökçe, “Mevcut yönetim ve yönetimden ayrılan sarı liste 9 yıldır Ticaret Odasında, Ticaret Odasının yönetiminde yer alıyorlardı, 9 yıl süresince Van’ın ticaretine ve turizmine hiçbir katkıları olmadı. Biz ekip olarak 19 meslek grubunda ki arkadaşlarımızla kendimize güveniyoruz. Bu şehir olduğu konumu hak etmiyor, çok daha iyi yerlerde, çok daha iyi konumları hak ediyor. Van Türkiye’nin en güzel şehri, turizmci olarak dünyanın birçok ülkesine gidiyorum, Van Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri, birçok turizm destinasyonu var, birçok ürünümüz var, maalesef biz sadece TÜRSAB’ın gücüyle bir yerlere gidemiyoruz. Uçak sefer sayılarımız son 2 yılda çok düştü, halkımız perişan oldu, hastalar gidip gelemiyor, iş dünyası ve düğün ve taziyesi olanlar gidip gelemiyor. Bu anlamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin gücüne ihtiyacımız var. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini kazanarak bu gücü de arkamıza alırsak,  Van’ın turizm ve ticaretine çok büyük katkılar sunacağız. Gümrük Kapımız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapıldı, en son moderne sahip gümrük kapısı fakat günde 6 saat hizmet esaslı çalışıyor. Biz üyelerimize bu anlamda söz veriyoruz, en yakın zamanda Gümrük Kapısını 24 saat hizmet esaslı açtırmak için bütün gücümüzü kullanacağız ve ekibimize güveniyoruz. TÜRSAB’ın gücünü arkamıza alarak Gümrük Kapımızı 24 saat esaslı açacağız” diye konuştu. 


BU ŞEHRE KATMA DEĞER KATMAK İÇİN GELİYORUZ


Van ekonomisi ve turizmine katma değer katmak için adaylık bıraktıklarını belirten Özgökçe, “Van Gölü Ekspresi diye bir trenimiz var, 2019 yılı öncesi bu tren her gün Van’a geliyordu maalesef şimdi haftanın bir günü geliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gücünü de arkamıza alırsak, Van Gölü Ekspresini her güne yayacağız ve buna turizm treni de ekleyeceğiz. Van turizmde hak ettiği yere gelecek. Üyelerimizin vereceği oylarla 19 meslek grubunda çok seçkin iş dünyasından ağabeyimiz, kardeşlerimiz beyaz listede aday, beyaz tertemiz yeni bir sayfa demek, bizler TÜRSAB seçimlerinde de, Van TSO seçimlerinde de beyaz listeyi tercih ettik. 19 meslek grubunun, 19 grubunu da almayı hedefliyoruz, çok güçlü bir ekibiz, bu ekipte kendini bilen, kendini taşıyan, işine, aşına, ekmeğine, şehrine sahip olan bir ekibiz. Ticaret Odasının gücünü yabana atmamız lazım. Van’da sınır ticaretiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşandı, hala yaşanmaya devam ediyor, biz bu sorunları minimize etmek için, bu sorunları bitirmek için, sınır ticaret kalemlerini arttırmak için kendimize ve ekibimize güveniyoruz, Zahir Kandaşoğlu’na güveniyoruz. Ekip olarak çok güçlü bir şekilde geliyoruz. 22 Ekim’de yapılacak seçimde herkes elini vicdanına bıraksın, biz bu şehre katma değer katmak için geliyoruz” ifadelerini kullandı. 


SIRTIMIZI SİYASİ PARTİLERE DAYAMADIK”


22 Ekim cumartesi günü yapılacak seçimde siyasi partilerin duruma müdahil olmaması gerektiğinin altını çizen Özgökçe, “ticaret Odası bu güne kadar sırtını siyasi partilere dayadı, bazı siyasi partiler arasında gidip geldi, Ticaret Odası hiçbir zaman bir siyasi partinin arka penceresi ya da balkonu olmamalı. Burası iş dünyasının odası, Van harici biç bir şehirde böyle bir olgu yoktur. Biz Van’ın ticaretine yeni bir sayfa açmak için kollarımızı sıvadık. Hiçbir siyasi partiye bu anlamda sırtımızı dayamadık, siyasetin tüccara, ticarete, iş dünyasına müdahil olması doğru değil, biz beyaz liste olarak 19 meslek grubunda hiçbir siyasi partinin gücünü ya da desteğini arkamıza almadan geliyoruz. Siyaset ve ticaret hiçbir zaman bir birine karıştırılmamalı, eğer siyaset yapmak isteyen varsa Ticaret iş dünyası veya Ticaret Odasında, istifa etsin gitsin, siyasi kimliğini giyerek öyle siyasetini yapsın biz bu hareketle bu doğrulukla yola çıktık. Gelecekte de bizlerin içinden biri siyasetle uğraşmak isteyen olursa yönetim olarak karşılarında duracağız, istifa etmesini isteyeceğiz. Ticaret odasının siyasetle işi olmaz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Van basın Haber; yunus Tuğrul

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.