Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Bilge Akademi Merkezi Van'da açıldı

05 Ekim 2022
Bilge Akademi Merkezi Van'da açıldı

Bilge Akademi Merkezi Van'da açıldı

Van’da İstanbul Arel Üniversitesi, Gedik Üniversitesi, Esenyurt Üniversitesi imzalanan protokol kapsamında Bilge Akademi Merkezi görkemli bir açılış töreniyle kuruldu. 

Van Haber- Van’da Milli Eğitim Müdürlüğüne Halk Eğitim merkezi destekli Bilge Akademi Merkezi kuruldu. Cilt bakım uzmanlığından, kuaförlüğe, hayvancılıktan, elektrik ve elektronik eğitimlerine kadar başarılı bir eğitim ile meslek sahiplerini sertifika ile geleceğe emin adımlarla hazırlayan Bilge Akademi merkezinde dersler yüz yüze ve online şekilde vatandaşların kendi işlerini aksatmasına sebep olmayacak şekilde planlanarak hizmet vermeye başladı. 


Özellikle güzellik konusunda güzellik uzmanlığı cilt bakımı sağlık bilgisi ilkyardım maden elektrik inşaat bilişim gibi birçok alanda eğitimler düzenleyip kişileri bilinçlendirme ve mesleklerinde daha etkin ve yetkin olmalarını hedefleyen Bilge Akademi Merkezi Van’da hedef çıtasını yükselterek çalışmalarını aralıksız sürdürecek.  


HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ


Açılışta bir konuşma Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına Beyaz liste ile aday olan Zahir Kandaşoğlu, Genç girişimci kadınlar başta olmak üzere Van’da istihdam alanı oluşturan ve iş yeri açan herkese destek olacağını söyleyerek kent için sıkıntılı dönemde elini taşına altına koyan tüm girişimcilerin değerli olduğunu ifade etti. Kandaşoğlu, “Doğu Anadolu bölgesinin en büyük sermayesi, altını, madeni gençlerdir ve gençlerin geleceğidir. Allaha şükürler olsun ki bölgemizde milyonlarca üniversite mezunu erkek ve kız gençlerimiz var. Sahada şuan kadın girişimciler ön planda bulunmakta ve biz onları her zaman destekleyeceğiz. Onların yanında yer alarak önlerindeki engelleri kaldırmaya çalışacağız. Genç girişimciler teknolojiyi oldukça iyi kullanıyor ve her biri üst düzey işler yapmakta. Bizim bölgedeki en büyük sıkıntımız iş dünyası için, yatırımcılar için, oteller için fabrikalar için ve dahi birçoğu için nitelikli eleman bulunmaması. Bugün Bilge akademi bu işe bir el atmış, bütün sektörlere nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlıyor. Borsa başkanımız Naif Süer: İlk günden hedefiniz tarım ve hayvancılık olsun, ziraat olsun demişti. Ben başkanımıza katılıyorum ilk ondan başlayabilirler ama bölge büyüyor ve gelişiyor her sektörde nitelikli elemana ihtiyacımız var. Bu yola çıkan bütün ekibi yürekten kutluyorum. Van'ın evladı bir iş adamı olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini kazansam da kazanmasam da her zaman gençlerin yanında yer alacağım onların maddi, manevi destekçisi olacağım. Tekrar bütün ekibi kutluyorum” dedi.


BİLGE AKADEMİ VAN’A DEĞER KATACAK 


Van Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer açılışta yaptığı konuşmada ise, “Bugün çok mutluyum. En büyük eksiğimiz nitelikli eleman ve ekiplerdir ve biz bu yönde çok sıkıntı yaşıyoruz. İnşaatta olsun, madencilikte olsun tarımda olsun hangi sektörde olursa olsun bölgemizin en büyük sıkıntısı budur. İnşaatta çalışan insanlarımıza bakıyoruz ekipmanları her şeyi alınmış, 5 dakika takıyorlar ama sonra bir bakıyoruz ki ekipmanları çıkarmışlar ve hiçbir şekilde güvenlik almıyorlar. Bunun sebebi bilinçsizlikten geliyor, Tarıma bakıyoruz tarım da aynı şekil insanlar yeri sürüp ürün ekiyorlar masraf yapıyorlar ancak bakım yapmadıkları için sağlıklı bir ürün elde edemiyorlar. Hayvancılıkta aynı şekilde. İnsanlar dedelerinde, babalarında gördükleri eski usulleri halen devam ettiriyorlar. Bugün açılışını yaptığımız akademik merkez ilimiz için, bölgemiz için gerçekten oldukça önemlidir. Daha da çoğaltıp insanlarımızı bilinçlendirmemiz lazım. Bugün bu yatırımı yapıp bu riski alan arkadaşlarımı kutluyorum, başarılar diliyorum. Bir Vanlı olarak da hepsine teşekkür ediyorum. Van Ticaret Borsası olarak hem üyelerimizle hem çiftçilerimizle beraber bu arkadaşlarımızın yanındayız. Hem Van’ımız hem çalışma alanımıza dahil olan diğer şehirler için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” diye konuştu. 


İLK DESTEK LOKANTA VE FIRINCILAR ODASINDAN 


Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabrı Işık yaptığı konuşmada akademi merkezinde tam destek verdiğini söyleyerek şu şekilde konuştu: “Bilgi ve akademiye İskender beyle ve İsmail beyle daha önce bu girişimi biz zaten başlatmıştık. Van lokantacılar, fırıncılar, kasaplar, tatlıcılar odası olarak gerekli sertifikalar vermeye zaten başladık. Sağ olsunlar bize bu konuda çok yardımcı oldular. Şu anda Van da çalışanlarımızın yüzde 90'ı sertifikasız çalışıyor. İskender Bey ve İsmail Bey ile biz bu işin başlangıcını yaptık. Diğer odalarımızdan da destekler bekliyoruz. Çok güzel bir eğitim sonucunda çalışanlarımıza sertifikalarını verdik ve çalışmalarımız devam edecek. Nasipse Avrupa yolculuğuna da başlayacağız. Avrupa’ya girmek arkadaşlar içinde gerekli belgelerin çıkması için gerekli çalışmaları yapacağız. Kendilerine hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum rabbim utandırmasın ve iyi ki varsınız”


SERTİFİKA BİZDEN MESLEKTE YÜKSELMEK SİZDEN 


Van’da uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğümüz bilge akademi kursunuzun açılışını gerçekleştirdiğini söyleyen Akademi Merkezi Müdürü İskender Temel, “Tamamen kurumsal bir çalışma ve halk eğitim merkezi ile Üniversiteler ile iş birliği içerisinde vatandaşlarımıza burada verdiğimiz eğitimlerle sertifika sahibi yapıyoruz. Yıllardır Van’da hizmet verip kendi alanında hala elinde bir sertifika olmayan vatandaşlarımızı sertifika sahibi yapıyor ve iş anlamında daha başarılı yerlere gelmelerini sağlıyoruz. Özellikle güzellik konusunda güzellik uzmanlığı cilt bakımı hijyen ilkyardım maden elektrik inşaat bilişim gibi birçok alanda eğitimler düzenleyip kişileri bilinçlendirme ve mesleklerinde daha etkin ve yetkin olmalarını sağlıyoruz. Eğitimlerimiz kişiye bağlı zorlama olmadan sağlanıyor, isteyen vatandaşlarımız yüz yüze veya online eğitim alabiliyor. Verdiğimiz eğitimlerle sertifika alan vatandaşlarımız sertifika lafını e devlet üzerinden de görüntüleye bilecek, tamamen güvenilir ve profesyonel bir eğitim veriyoruz. Malumunuz son zamanlarda akademi merkezi adı altında vatandaşlardan ücret alınıp eğitim veriliyor ama bu eğitimlerin resmi olarak hiç bir geçerliliği olmadığı için e devlet üzerinden de görüntülenmez, bizim eğitimler tamamen resmi milli eğitim Müdürlüğüne bağlı bir akademi merkezi. Bugün açılışımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Bilge akademi merkezinin Vana, Van halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bilge akademi ile bilgilerinizi kayıt altına alın, mesleki anlamda yükselmek için bilge akademi kursunu başvurun, sertifika bizden mesleki anlamda yükselmek sizden. Bugün açılışımızdan bizleri yalnız bırakmayan Van Ticaret Odası Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu’na, Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer, Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabrı Işık, Organizasyon işimizi yüklenen Özge Işık Organizasyon şirketine ve tüm yakınlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  


Açılışa, Van Ticaret Odası Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer, Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabrı Işık, TEDAŞ Bölge Müdürü Cezmi Yakar, VEPSAŞ Bölge Müdürü Murat Taş ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Van basın

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.