Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van TSO Başkan Adayı Biner, “Yeni bir başlangıç için geliyoruz”

02 Ekim 2022
Van TSO Başkan Adayı Biner, “Yeni bir başlangıç için geliyoruz”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkan Adayı Faruk Biner “Başka Bir Van Mümkün” sloganıyla esnaf ve tüccarın sorunlarına çözüm olmak için yola çıktıklarını ifade ederek Yeni bir başlangıç, yeni bir Van için geliyoruz dedi.

22 Ekim Cumartesi yapılacak Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için aday çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bir taraftan ilçe ziyaretlerini sürdüren Van TSO Başkan Adayı Faruk Biner diğer taraftan il merkezinde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sarı Liste ile Van TSO seçimlerine hazırlanan Faruk Biner ve çalışma ekibi seçim sonrası hayata geçireceği projelerle ilgili konuştu. Yeni bir başlangıç için seçime girdiklerini kaydeden Biner, Van’ın ekonomi, turizm, ticaret ve istihdam alanında yenilikçi ve kenti memnun edecek çalışmalar başlatacaklarını açıkladı. 


UMARIM DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLUR


Seçimlere kısa bir süre kaldı, zaman gittikçe kısalırken heyecanda artıyor. Biz 19 meslek grubunda ki listelerimizi tamamladık. Yasal sürecin başlaması ve seçim kurulu kararıyla askıya çıkmasını bekliyoruz. Yapılacak çalışma üzerine varsa bir aksaklık veya bir yanlışlık onunda düzeltilmesi yönünde itirazlar başlayacak, bu çalışmalarla ilgileniyoruz bizde. Umarım sıkıntısız, problemsiz, şeffaf ve demokratik bir seçim olur. Kentin huzuruna dönük bir model ve örnek oluşturur. Bundan dolayı çıkacak bir olumsuzluğu da umarım mahal verilmez” dedi. 


VAN İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMA SERGİLEMEMİZ GEREKİYOR


Kentin sosyo-ekonomik olarak bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Biner, “Van sadece sınır kapılarıyla sınırlı değil, şuan bizim için kenti, esnafı, tüccarı motive eden İranlı turistlerdir.

 Kısmet olurda yönetime gelirsek bununla birlikte bütüncül olarak, daha önce malumunuz birkaç medya kuruluşunda da dile getirdiğimiz gibi önde kentin toparlanması, kent paydaşlarıyla birlikte ihtiyaç analizlerinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu çalışmalar yapılırken sırlamanın doğru bir şekilde yapılması lazım. Yapılması planlanan çalışmalara ya Allah deyip yeni bir başlangıç yapmak için, paydaşlar, diğer kurumlar, ekonomi çevreleriyle, üniversite ile esnaf sanatkâr ile diğer oda ve sendikalar ile birlikte yeniden bir toparlanma sürecinin startını vermek için birlikte bir çalışma başlatacağız. Bu da 19 meslek gurunda ki kendi alanlarında yetkin olan esnaf ve tüccar arkadaşlarımızla birlikte bunun bir ajandasını oluşturacağız. Bir yıla yakındır hazırlandığımız bu süreci, birkaç dakikaya sığdırmak mümkün olmayacaktır tabii ki ama flaş olarak kentin sosyo-Ekonomik durumunun yeniden düzeltilmesi için göstergelerde ki kötü pozisyonumuzu değiştirmek ve diplerden kurtarmak için bütüncül olarak birlikte bir çalışma sergilememiz gerekiyor” diye konuştu. 


BAŞKA BİR VAN MÜMKÜN 


Esnaf ve tüccarı ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu günlerde seçim için de rahatsız etmek istemediklerini kaydeden Biner, Esnaf ve tüccarın zamanını almadan, işinden etmeden kendimizi tanıtıp çıkıyoruz, esnafın işine bu anlamda bir engelde biz olmak istemiyoruz dedi. Biner, “Esnaf ve Tüccarımız bu konuda çok huzurlu değil, çok ciddi bir anlamda daralmış ekonomik bir dönemden geçiyoruz, Türkiye genelinde ve özelinde de Van bu durumdan çok hızlı etkilenen ekonomik anlamda zayıf bir il, gerek Van, gerek bölge olarak bu sorunları yaşıyoruz. Özellikle yöneticilerin bu konuda hassas olması gerekiyor, 4-5 yılda bir seçime iki ay kala gidip ilçe, esnaf ziyareti yapmak doğru ve ahlaki bir kadar değil. Biz yeni bir ekip olarak yola çıktığımız için gidip kendilerinin de fazla zamanını almadan kendimizi ifade ediyoruz ama sektör toplantılarının yılda en az iki defa yapılması lazım. Her 19 meslek grubunun sektörel toplantıların yılda 2 defa kendini çek etmesi gerekiyor. Sektörün kendi problemleri nedir, çözüm önerileri nelerdir, odanın ya da diğer kurumların öncelik edeceği konular nelerdir, bunlar üzerine rahat çalışılması gerekiyor. Varlık sebebi üyeleri olan bir odanın böyle bir çalışması olmazsa, bunun dışında sadece rutin mesai, sabah 08:00 akşam 17:00 gibi bir mesai mevhumu içinde yönetilir. Başka bir Van mümkün platformu olarak hazırladığımız bu sloganımızı Van’la ilgili olumlayacağımız ne varsa altına çok iyi gelecek bir slogandır. Biz kentimize karşı samimi davranırsak, elbette başka bir Van mümkün, hepimiz kendimiz için değil, kentimiz için çalışırsak Başka bir Van Mümkün, biz samimiyetle turizm, ekonomi, üretim, kalkınma modelleridir. Bu anlamda paydaşlarımızla ortak hareket ettiğimiz zaman Başka bir Van Mümkün diyoruz, bu çok zor bir durum değil, bizim sahip olduğumuz hem kültürel, hem tarihsel miras açısından, coğrafi güzellik anlamında turizm de rahatlıkla zenginleşebilecek bir kent pozisyonundayız. Bunun için Başka bir Van mümkün ve bu çok uzak değil” şeklinde konuştu.

Kaynak:Van basın Haber; yunus Tuğrul

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.