Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Milli Eğitim Bakanı'ndan okullara bütçe itirafı

01 Ekim 2022
Milli Eğitim Bakanı'ndan okullara bütçe itirafı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk kez tüm okullara bütçe ayırdıklarını ileri sürdü.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm okullara bütçe ayırdıklarını ileri sürdü. Ama Bakan, yıl boyunca velilerden talep edilen para ve diğer malzeme isteklerini unuttu.

Okulların açılmasıyla velilerden istenen kayıt parası, temizlik ve diğer ihtiyaçlara dair istenen paralar gündemden düşmedi. 


Okul yönetimleri, MEB tarafından kendilerine yeterli bütçe ayrılmadığı için çözümü velilerin cebinde ararken tüm bunlar yaşanmamış gibi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk kez tüm okullara bütçe ayırdıklarını ileri sürdü. Okullara 3 milyar 900 milyon TL para gönderdiklerini belirten Bakan Özer “Okullarımızın kullandığı para miktarı ise 2,5 milyar. 1 milyar 400 milyon hâlâ hesaplarda kıymetli okul yöneticilerimizin kullanmasını bekliyor. Garip olan şey şu, bazı okul yöneticilerimiz 1 TL bile harcamamışlar. Muhtemelen haberleri yok” ifadelerini kullandı.


AYRILAN BÜTÇE DE YETERSİZ


Ataşehir’de bulunan Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde konuşan Bakan Özer, “İstedik ki okullar temizlik malzemesini, kırtasiye malzemesini, küçük onarımlarını, donatımını, laboratuvar ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılasınlar. Okul aile birliğiyle, mezunlar derneğiyle, STK’lerle parasal bir ilişkiye girmesinler dimdik ayakta dursunlar. Şu ana kadar okullarımıza 3 milyar 900 milyon TL bu bağlamda para gönderdik. Okullarımızın şu ana kadar kullandığı para miktarı 2,5 milyar. 1 milyar 400 milyon hâlâ hesaplarda kıymetli okul yöneticilerimizin kullanmasını bekliyor. Garip olan şey şu, bazı okul yöneticilerimiz 1 TL bile harcamamışlar. Muhtemelen haberleri yok” dedi. Velilere seslenen Özer “Onun için okullarınıza gittiğiniz zaman söyleyin bakanlık para göndermiş kırtasiye malzemesi alın, bizi boşu boşuna uğraştırmayın. Temizlik malzemesini alın. Küçük onarımları yapın deyin. Arkadaşlar bizim bütçeyle ilgili Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.  “Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılamaktan aciz duruma düşebilir mi?” ifadelerini kullanan Özer “Eğer biz size parayı bütçeye göndermezsek siz temizlik malzemesini nereden karşılayacaksınız? Kırtasiye malzemesini nereden karşılayacaksınız?” diye sordu.


Ama Bakan, yıl boyunca velilerden talep edilen para ve diğer malzeme isteklerini unuttu.

Kaynak:Evrensel Net

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.