Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van yeni acil servis binasına kavuşuyor

27 Eylül 2022
Van yeni acil servis binasına kavuşuyor

Bugün yapılan bir tören ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi yeni acil servis binasına kavuşacak.


Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas , AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, akademisyenler ve hastane personeli katıldı.Bugün yapılan bir tören ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi yeni acil servis binasına kavuşacak.


Dursun Odabaş Tıp Merkezinin çevredeki illere hizmet veren önemli bir hastane olduğunu söyleyen, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ozan Balcı, "Hem gündelik problemleri çözmeye hem de şehrimizi gelecek kuşaklara hazırlamaya çalışıyoruz. Eğitimden sağlığa, spordan sosyal politikalara, kültür turizmden ulaşıma, iletişimden enerji sektörüne, çevreden tarımsal altyapıya, yaşama dair her alanda 

Van'ı güzelleştirmeye çalışıyoruz. 


Hemşerilerimizin huzur, esenlik ve refahını sağlamak için milletvekillerimiz, üniversitemiz, iş dünyamız, esnafımız ve basınımızla birlikte canla başla çalışıyoruz. Temelini attığımız yeni binanın hayırlı olmasını diliyorum."Törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise Dursun Odabaş Tıp Merkezinin bölgede yaklaşık 3 milyon nüfusa hizmet veren bir hastane olduğunu söyleyerek, "Hastanemiz, yoğun bakım ünitesi ve servisler dahil toplamda 400 yatak olarak tasarlanmış olmasına rağmen artan talepleri karşılamak üzere 662 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. Sağlık Bakanlığımızın hastaneler için belirlediği standartlar dikkate alındığında mevcut yatak sayısıyla 105 bin metrekarelik bir alanda hizmet vermesi gerekirken, tüm bu hizmetleri 55 bin metrekarelik bir alanda gayretle sunmaya çalışıyoruz. Çeşitli güçlüklere rağmen özverili öğretim üyeleri ve diğer sağlık çalışanlarıyla bölgemize hizmet veriyoruz" dedi.


Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık'ın dua etmesi ile birlikte temele ilk harcın döküldü.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.