Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Vanın en büyük adasında yangın

22 Eylül 2022
Vanın en büyük adasında yangın

Van Gölü’nün yüz ölçümü bakımından en büyük Adası olan ve bir milyona yakın martıya ev sahipliği yapan Adır Adasında Yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Yangının çıktığı ilk günü Jandarma ve Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekiplerinin müdahalesiyle yangın, ağaçlık alana sıçramadan söndürülürken ikinci yük ise çıkan rüzgarında etkisiyle alevler yeniden adanın büyük bir kısmını sardı.Van Gölü’ndeki 4 adadan biri olan ve bir milyona yakın martıya ev sahipliği yapan Tuşba ilçesine bağlı Adır Adası’nda, dün etkili olan yağmurun ardından öğle saatlerinde yıldırım düştü. Düşen yıldırımla birlikte adada başlayan anız yangını ağaçlık alanlara sıçradı.


İKİ GÜNLÜK YANGIN SÜRÜYO



Van Gölü’nün yüz ölçümü bakımından en büyük Adası olan ve bir milyona yakın martıya ev sahipliği yapan Adır Adasında Yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.


Yangının çıktığı ilk günü Jandarma ve Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekiplerinin müdahalesiyle yangın, ağaçlık alana sıçramadan söndürülürken ikinci yük ise çıkan rüzgarında etkisiyle alevler yeniden adanın büyük bir kısmını sardı.



Van Gölü’ndeki 4 adadan biri olan ve bir milyona yakın martıya ev sahipliği yapan Tuşba ilçesine bağlı Adır Adası’nda, dün etkili olan yağmurun ardından öğle saatlerinde yıldırım düştü. Düşen yıldırımla birlikte adada başlayan anız yangını ağaçlık alanlara sıçradı.


İKİ GÜNLÜK YANGIN SÜRÜYOR


Adada dumanların yükseldiğini gören Adır Mahallesi’ndeki balıkçılar, jandarma ekiplerine haber verdi. Kısa sürede bölgeye gelen jandarma ekipleri, balıkçı teknesi ile adaya giderek yangına müdahe etmeye çalıştı. Ardından Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutalığı ekipleri bölgeye sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler yangını kontrol altına alabilmek için iki gündür çalışıyor.


HELİKOPTER YÖNLENDİRİLMELİ


Kadir Erden isimli balıkçı Dumanların rüzgarın etkisiyle mahalleyide kapladıpını söyledi. Erden Yangın gün öğle saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu çıktı. Dün ilk yangın çıktığı zaman küçüktü, ekipler tarafından söndürüldü, geceye kadar yine bişey yoktu, şiddetli rüzgar nedeniyle bugün yeniden yangın çıktı. Bu defa çıkan yangın güne göre daha fazla, dün duman bile çıkmıyordu, bugün ise duman tüm mahallenin üzerini kaplamış durumda. Bu alana biran önce helikopter yönlendirilmesi gerekiyor, aksi taktirde adanın tümü yanacak, şuan kuru ot çok fazla durumda, bu şekilde devam ederse bir aya da Sönmez bu yangın. Adır Adasında şuan martılar ve tarihi kilise var, bunun aynı sıra badem ve üzüm, durt ağaçları var çıkan bu yangın elle döndürülecek bir yangın değil. Bir an önce müdahale edilmeli.” şeklinde konuştu

Kaynak:Van basın Haber

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.