Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Demirtaş, hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıkacak

21 Eylül 2022
Demirtaş, hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıkacak

Selahattin Demirtaş, cuma günü dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na karşı sarf ettiği sözler nedeniyle 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla hakim karşısına çıkacak.

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılandığı dava cuma günü Küçükçekmece 23'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.


 Demirtaş'ın sanık olarak yargılanmasının nedeni ise 2015'te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na karşı söylediği, 'YPG Fırat’ın batısına geçecek' sözleri oldu. Bu sözler nedeniyle Selahattin Demirtaş hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı. 


AYNI SÖZLER NEDENİYLE İKİ DAVA...


Demirtaş'ın avukatlarından Fırat Epözdemir, davayla ilgili şunları söyledi: "Selahattin Bey hakkında bu sözleri nedeniyle iki dava açıldı. Biri 'örgüt propagandası' diğeri 'kamu görevlisine hakaret' iddiası. Biz, 'bu davaları birleştirin' dedik. Ancak yerel mahkeme bu talebimizi kabul etmesine rağmen Yargıtay anlam veremediğimiz bir şekilde davanın Küçükçekmece'de devam etmesi yönünde karar verdi. Bu karar yanlış bir karar. Çünkü bu davalar için birleştirme kararı verilmeliydi. Önceki celsede Selahattin Bey hakkında ceza istendi. Biz de cuma günü görülecek duruşmada hem usule hem de esasa ilişkin savunma yapacağız.


"GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRMESİ SUÇ OLAMAZ'


Epözdemir şöyle devam etti: "Selahattin Bey bir siyasetçi. Bir siyasetçinin dış politikayla ilgili görüşlerini dile getirmesi suç olamaz. Selahattin Bey'in söylediği sözler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 10. Maddesi ve Anayasa'nın 26. Maddesi'nde tanımlanan ifade hürriyeti sınırları çerçevesinde olan sözler. Bu sebeple bir hukukçu olarak sarf edilen sözler nedeniyle ceza verilmeyeceği kanaatindeyiz."


Davanın duruşması Küçükçekmece 23'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde Cuma günü saat 14.00'te görülecek.


 


NE OLMUŞTU?


Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu 2015'te, “Fırat’ın batısına PYD geçmeyecek. Geçtiği anda vururuz dedik, iki kere de vurduk. Türkiye’ye rağmen Suriye’de bir şey yapmak mümkün değil” demişti. Selahattin Demirtaş ise bu sözlere, "Geçecek ve sen de suyun bu tarafından mal mal bakacaksın” sözleriyle karşılık verdi.


Davutoğlu, AK Parti'den ayrıldıktan sonra müşteki sıfatıyla yer aldığı bu davalardan vazgeçtiğini söylemişti. Geçtiğimiz yıl FOX bu Tv'den İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Davutoğlu, "Bu davaların önemli kısmı kamu davası niteliğinde. Şahsımla ilgili tüm davalardan Gelecek Partisi'ni kurduğumda vazgeçtim. Muhatabım kim olursa olsun. Sayın Demirtaş'la ilgili davaları 'temiz bir sayfa açıyorum, hiç kimseyle şahsi davam yok' diyerek Gelecek Partisi'ni kurduktan sonra kapatıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Gazete Duvar

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.