Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Ümit Kalko, “Bir okul açılır, bin ceza evi kapanır”

13 Eylül 2022
Ümit Kalko, “Bir okul açılır, bin ceza evi kapanır”

Girne Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, açılışı yapılan Girne Koleji Van Kampüsünde konuşarak yeni açılan okullarla ve başarılı bir eğitimle ceza evlerinin bir bir kapatılacağını söyledi.

Van’da kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza atarak eğitimde Türkiye birincileri çıkaran Girne Koleji Van Kampüsü Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko ve Girne Kolejleri Genel Müdürü Dilek Cambazoğlu’nun katılımıyla coşkulu bir törenle açıldı.

GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”

Eğitime yapılan yatırımların diğer yapılacak yatırımlardan daha önemli olduğunu söyleyen Kalko,  “Bir eğitim kurumunun açılması bölgede eğitim çıtasını yukarı çekme noktasında çok önemli bir adımdır. Yaptığımız her eğitim yatırımında çocuklar gibi heyecanlanıyoruz, çünkü geleceğe yatırım yapıyoruz. Teminatımız olan çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları, Atatürk’ün koyduğu çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında bizi daha da güçlendiriyor. Eğitime yaptığımız her yatırımı diğer tüm yatırımlardan ayırıyoruz” dedi. 


GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ’NİN BİR KURULUŞU


Girne Van Kampüsünün Amerikan Üniversitesi kuruluşu olduğuna dikkat çeken Kalko, “Özellikle doğu bölgesinde yaptığımız yatırımları diğer tüm bölgelerden de ayırıyoruz. Aslında biz burada coğrafyanın makûs talih olmaması için bazı çalışmalar yapıyoruz. Bugün Girne Koleji olarak Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde altı ya da yedinci kampüsümüz olsa gerek. Şu an hâlihazırda Türkiye’de 12,  Kıbrıs’ta 2 olmak üzere toplamda 14 tane kampüs ve 56 tane okulda eğitim veriyoruz. Van, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep kampüslerimiz var. Şu an sadece Doğu ve Güneydoğu’da iki yılda yaptığımız yatırımlarımızı gösteriyor. Girne Koleji bir üniversite kuruluşu olmakla beraber, Kıbrıs’ın ilk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin de bir kuruluşudur” diye konuştu.


SINAVA HAZIRLAYAN DEĞİL, YAŞAMADA HAZIRLAYAN BİR KURUMUZ”


Girne Amerikan Üniversitesinin ayrıcalıklarından söz eden Kalko, “Girne Amerikan Üniversitesi 1985 yılında Kıbrıs’ta kurulmuş ve Kıbrıs’ın ilk üniversitesidir. Bugün 135 ülkeden 20 bine yakın öğrencisi mevcuttur. Bir nevi Birleşmiş Milletler gibi bir kuruluş. 135 ayrı ülkeden öğrencinin okumak için geldiği ve tercih ettiği bir üniversitemiz var. Bu üniversite sadece Kıbrıs’ta değil aynı zamanda Amerika, İngiltere, Singapur ve Moldova’da yerleşkeleri olan, uluslararası bir üniversitedir. Üniversitemizin birçok bölümü var ama en güçlü bölümlerinden biri ise Eğitim Fakültesi’dir. Üniversitemizin Eğitim Fakültesi ile ortaklaşa yaptığımız projelerimizi Girne Kolejiyle Türkiye’de uyguluyoruz. Üniversite ve kolej iş birliği içerisinde geleceği tasarlayan eğitim içeriklerimizle burada beraber olacağız. Tabii ülkemizin bir eğitim sistemi ve sınavları var. Biz eğitim sisteminin dışında bir model belirleyemeyiz. Özellikle liseye ve üniversiteye giriş sınavlarında, sınavlara odaklı eğitim hizmetlerimiz olacak ama sadece sınava çocuk hazırlayan bir eğitim kurumu olmak istemiyoruz. Çocuklarımızı yaşama hazırlayan bir eğitim kurumu olacağız” ifadelerini kullandı. 


YABANCI DİL EĞİTİMİ İLE ÖĞRENCİLER YURT DIŞINDA DAHA İYİ OKUMA FIRSATI BULACAK”


Anaokul seviyesinden başlayarak öğrencilere alanında uzman öğretmenler ile yabancı dil dersi verdiklerinin altını çizen Kalko, “Okullarımızda sadece lise ya da üniversite sınavlarında önemli olan dersler söz konusu olmayacaktır, eğitim verdiğimiz tüm dersler de önemli olacaktır. Mesela bizim okullarda müzik dersi alan bir öğrenci, mezun olduktan sonra bir enstrüman çalarak ayrılmış olacak. Anaokulundan itibaren okuyan öğrencilerimiz liseyi bitirdikleri zaman bir branşta amatörde olsa lisanslı bir sporcu olarak ayrılacaklar. Öğrencilerimiz İngilizceyi Gramer olarak öğrenmeyecek. Aynı zamanda İngilizce konuşan liseliler yetiştireceğiz. Yabancı dili iletişim dili olarak öğretiyoruz, çocuklarımıza bol miktarda hata yapma özgürlüğü vereceğiz, hata yapan çocuklar bu özgürlüğünü ellerinden alınca bir daha hata yapmamak için hiçbir çaba sarf etmezler. Fakat hata yapma özgürlüğünü verirseniz çocuğumuzun öz güveni yerinde olur” ifadelerine yer verdi. 


21. YÜZYIL BECERİLERİNİ ÖĞRENMEK


Yapılan çalışmalarla konuşmasını sürdüren Kalko, “Çocuklarımızdan hayal kurmalarını isteyeceğiz. Şimdi dur başımıza icat çıkarma dediklerimizde mucit çıkmıyor. Bu nedenle bizim kurumlarımız sadece sınava hazırlamayacak aynı zamanda yaşama da hazırlayacaktır. Çocuklarımızın hayal kurmaları için özel dersler uygulanacak. Yeniden icat çıkarmaları için mücadele edeceğiz, çocuklarımıza özellikle edebiyat derslerinde bolca münazaralar yaptıracağız, böylelikle eleştirel düşünceyi, ekip çalışmasını ve birbirlerini ikna etmeyi öğrenmiş olacaklar. Dolayısıyla 21. Yüzyıl becerilerini öğrenecekler. Öğretmenlerimiz aynı zamanda birer mimar, öğretmenler de geleceği tasarlar, öğretmenlerimiz nasıl bir gelecek istiyorlarsa öğrencilerimize de aynı geleceği sunacaklardır. Her şeyin başı eğitim, eğitimde daha iyi çıtalarını yükseltmek için Girne Koleji olarak, öğrencilerimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu. 

VAN DOĞUNUN İNCİSİDİR

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve aynı zamanda Beyaz listede Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkan Adayı olan Zahir Kandaşoğlu ise açılış töreninde yaptığı konuşmada Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko ile Girne Kolejleri Genel Müdürü Dilek Cambazoğlu’na Van’da yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür ederek 2022-2023 eğitim öğretim yılının açılış günü heyecanını yaşıyoruz. Böyle güzel yatırımların ilimize yapılması için çaba gösteren herkesi kutluyorum.  7 bin yıllık tarihi ve geçmişi çok derin olan Van’da böyle bir yatırımın yapılması bizleri de çok duygulandırdı. Van Doğunun incisidir. Böyle büyük markaların memlekete ve eğitime değer vermesi bizim için çok büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. 


Açılış törenine, Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko ve Girne Koleji CEO’su Dilek


 Cambazoğlu’nun yanı sıra Eğitim Koordinatörü Emre Orhan, yabancı dil Koordinatörü Uğur Yıldız, Rehberlik birimi koordinatörü Yasemin Erdemir, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu ile ekibi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Vanlı iş insanları, Öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.