Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Gazeteci önver'e hapis cezası

13 Eylül 2022
Gazeteci önver'e hapis cezası

Sanal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan JİNNEWS muhabiri Rabia Önver hakkında “Örgüt propagandası” iddiasıyla hapis cezası talep edildi.


JİNNEWS muhabiri Rabia Önver hakkında dijital medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Önver ile MLSA temsilcileri ve gazeteciler katıldı.


Önver’in avukatı Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Harika Günay Karataş ise, Yüksekova Adliyesi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya bağlandı.  


Önver suçlamaları reddetti

Duruşmada savunma yapan Önver, sanal medya hesabının milyonlarca kişinin özgürce kullandığı bir mecra olduğunu belirterek, sanal medya hesabında yaptığı paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu dile getirdi. Önver, paylaşımlarını herhangi bir “örgüt propagandası” amacıyla yapmadığını belirterek, üzerine atılı suçları kabul etmediğini kaydetti.


Hukuka aykırı bir soruşturma’

Avukat Harika Günay Karataş’ın, SEBGİS kaydının açılması konusundaki talebi mahkeme heyetince kabul edildi. Kolluk tarafından hukuka aykırı bir soruşturma yürütüldüğünü ifade eden Karataş, soruşturmanın, savcılığın bilgisi olmadan yapılan bir soruşturma olduğunu vurguladı. Karataş, “Suçlama aslında salt Twitter’da değil birçok mecrada kullanılan paylaşımlar. Müvekkilin mesleği gereği haber yapma ve haber verme hakkı vardır. Paylaşımların herhangi birinde propaganda suçu bulunmuyor. Müvekkilim hakkında beraat kararının verilmesini” talebinde bulundu.


Duruşma karar için ertelendi

Mahkemeye esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, sanal medya paylaşımlarında “Örgüt propagandası” yapıldığını ileri sürerek, gazeteci Önver’in bu suçtan cezalandırılmasını talep etti. 


Mahkeme heyeti, gazeteci Önver’in avukatının savunma yapması için duruşmayı 23 Eylül’e ertelendi

Kaynak:Serhat News

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.