Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Efsane Başkan Yenitürk’ün Araçlarına Yakalama Kararı

08 Eylül 2022
Efsane Başkan Yenitürk’ün Araçlarına Yakalama Kararı

Vanspor FK Başkanlığı döneminde birçok yatırımını takımın başarısı için ortaya koyan Servet Yenitürk’ün araçlarına çıkan yakalama kararı spor kamuoyuna şok etkisi yarattı.

Van Spor FK Başkanlığı döneminde takımın SGK borçları yapılandırılması için araçlarını ipotek ettiren Servet Yenitürk’ün araçlarına Vergi Dairesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. 


Yaşadığı mağduriyet ile gazetemize açıklamalarda buluna eski Başkan Servet Yenitürk” Vanspor’a yaptığım bu kadar fedakarlık karşısında takımın bir üst lige çıkması için transfer yapması için ligde başarılı bir şekilde mücadele etmesi için yıllarca biriktirmiş olan vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması gerekiyordu. Yapılandırma için de ipotek verilmesi lazımdı. Ben şahsi aracımı sahibi olduğum şirketimin araçlarını, kızlarımın araçlarını, çalışan ve dostlarımın araçlarını sigorta vergi yapılandırlması için ipotek verdim.  

Yapılandırılmaların ve borçların güncel bir şekilde ödenmesi gerekiyordu. Sürecin içerisinde bunları düzgün bir şekilde ödedim. Seyithan İzsiz ve Mehmet Avcı yönetimlerinde bu sıkıntılarımın kesinlikle çözüleceği sözü verilerek takımı onlara bıraktım. Fakat bunların hiçbiri yerine getirilmedi.Kendi dönemlerindeki hiçbir güncel sigorta ve vergi borçları yatırılmadı. Hatta taahütname imzaladılar.


 Yönetim Kurulu Kararı alarak,bu kararıda o dönemin mevcut yönetiminin yüzde 90’nı tarafından imzalandı. Avukatlara ve mahkemeye verildi.En geç 6. ayın 30’unda bu borçların yatırılarak araçların çözülmesi gerekiyordu. Oysa ki sözlerinde durmadılar. Bu borçları yatırmadılar. Vanspor FK Başkanlığına yeni seçilen Ferhat Kıyak kardeşimize hayırlı olsun ziyaretimde acil olan şirket araçlarım değil, en azında vergi dairesindeki çocuklarımın ve çalışanlarımın araçlarının mutlaka çözülmesi gerektiğini vergi ve güncel borçların yapılandırmanın kapatılmasını gerektiğini söyledim. Başkanımız Fethat bey söz vererek, en erken ilk işim bu olacak dedi. Ama maalesef oda sözünde durmayıp hiçbir güncel borcu ödemediklerinden dolayı bütün araçlarımıza vergi dairesi tarafından yakalama karaı çıkarılmıştır. 


Zaten yeteri kadar mağdur olmuştuk. Bu araçlarımızın yakalamasından sonra da çok ciddi mağduriyretimiz oluştu. Bunların ivedi olarak çözülmesini talep ediyorum. Verilen sözlerin tutulmasını ve Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum .


Ben bu araçlarımı ipotek olarak Vanspor’a vermemiş olsaydım takım 3 yıl önce borçları yüznden çıkamıyordu. Araçlarımı vermemiş olsaydım şu an takım BAL Ligi bile değil, amatörde olacaktı. Bu kadar samimi ve iyi niyetimi suistimal ettikleri için üzntü içindeyim. Şuan ki mevcut Başkan Ferhat Kıyak’ı aramama rağmen telefonlarıma cevap vermiyor. Kendisine haber göndermeme rağmen dönüş yapmıyor. Çok ciddi şekilde hem çalışanlarım, hem çocuklarım hemde şirketim tarafından mağdur edildim saygılarımla” dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.