Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da Kadın girişimcilerin sanatına yoğun ilgi

06 Eylül 2022
Van'da Kadın girişimcilerin sanatına yoğun ilgi

Van İpekyolu Gençlik Merkezi’nde takı tasarımı eğitmeni olan Kübra Bacan,ve Nursena Ebinç kadın girişimcilerle Van Gazetesi muhabirlerimize  işinden bahsetti. Kübra Bacan: “hapis işi yapıyoruz kumla ve iğneyle takıları işliyoruz, çivi işi yapıyoruz.” dedi.


KUMLA VE İĞNEYLE TAKILARI İŞLİYORUZ


Van İpekyolu Gençlik Merkezi’nde takı tasarımı eğitmeni Kübra Bacan:“Yaklaşık beş yıldır bu işle uğraşıyorum. Halk eğitim merkezinde hayat boyu öğrenme usta öğreticisiyim. Yaptığımız işten bahsedecek olursam kısaca hapis işi yapıyoruz. Kumla ve iğneyle takıları işliyor aynı zamanda çivi işi yapıyoruz. Şu anda bünyemizde on iki aktif öğrencimiz bulunmaktadır. Mesai saatlerimiz ise 13:30 ile akşam 17:45 saatleri arasındadır.


”KİŞİYE ÖZEL TASARIMLAR


Kübra Bacan:“Kişiye özel tasarımlar da yapabiliyoruz. Ürünlerimiz şu anlık bujiteri ürünleridir. Bujiterilerden kişinin zevkine göre istediği renkten ve şekilden ürünler çıkarabiliyoruz. Kullanılmayan belli kıyafetlerden, yöresel kıyafetlerden ve takılardan geri dönüşüm ürünler çıkarabiliyoruz. Kıyafetlerin üzerinden boncukları ve pulları alıp tekrar şekillendirebiliyoruz.Aynı zamanda belli aralıklarla sergilerimizde oluyor. Van'da olan takı tasarım sergimizde fiyatlarımızın uygun olması dolayısıyla hem yoğun bir talep oldu hem de iyi satış yaptık. Bu işe meraklı olan arkadaşlarımız halk eğitimden takı tasarımı kursuna kayıt yapabilirler. Ya da bu işe meraklı arkadaşlarımız benim ve öğrencilerimin kendimize ait sayfalarımız olduğu için bu sayfalardan da bize ulaşabilirler. Bu işe merakı olan herkesi bekliyoruz.”dedi.


HİZMET SUNMAKTAN GURUR DUYUYORUZ



Nursena Ebinç:"Van ilinde yaklaşık 6 yıldır, takı organizasyon işleri yapıyorum. Kişiye özel tasarımlarla vatandaşlara hizmet sağlıyoruz. Kendi üretimimizdir. Ayakları üzerinde durmak isteyen her kadına desteğim sonsuzdur...Biz kadınlara hizmet sunmakta ve erkeklere hizmet sunmakta sınır tanımıyoruz."dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.