Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Van, 4 gün boyunca İstanbul’dan tanıtılacak

31 Ağustos 2022
Van, 4 gün boyunca İstanbul’dan tanıtılacak

Van Fed İstanbul’da 4 gün sürecek olan ‘Van Tanıtım Günleri’ etkinliği düzenlenecek. İlk kez yapılacak olan etkinlikte Van bütün yönleriyle tanıtılmış olacak. Van Dernekler Federasyonu, 20 Ekim’den 23 Ekim tarihine kadar İstanbul Yenikapı’da yapılmasını planlandıkları ‘Van Tanıtım Günleri’ etkinlik lansmanı öncesi Elit World Van Otelde STK temsilcileri ve basın mensupları ile toplantı düzenledi.

Van Fed yönetiminde Genel Sekreter Orhan Ayyıldız, Erciş Vakfı Başkanı Murat Çevik, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Temel, Kocaeli Federasyon Başkanı Kenan Yıldız, Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Mazlum Kuşman,  Van Fed 1.Bölge Başkanı Bayram Çiftçioğlu, Ynt. Krl. Başkan Haşim Arvas, Gürpınar Gençlik Derneği Başkanı Sait Baday, Kültür İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Şeref Yıldız Van il Derneği Başkanı M. Hanifi Paşa, Gevaş Dernek Başkanı İsmail Karaç, Hedefe Dernek Başkanı Adil Alpaslan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Van’ı bütün yönleriyle tanıtacağız’


Toplantı kentin tarihi ve turistik yerlerini tanıtan sinevizyon gösterimiyle başladı. Gösterimden sonra konuşan Van Fed başkanı Fatih Yağız, 10 gündür kentte çalışma yürüttüklerini belirterek, tek amaçlarının Van’ı iyi bir etkinlikle tanıtmak olduğunu söyledi. Düşüncesi ne olursa olsun bütün kesimlerin etkinlikte yer alması istediklerini de dile getiren Yağız, bütün yönleriyle Van’ı tanıtacaklarını kaydetti.Valiliği stant açma çağrısı


Konuşmasında Van Valiliğine randevu talebinde bulunduklarını da dile getiren Yağız, “Sayın valimiz kente yeni atandı. Kendisine randevu başvurusunda bulunduk. Van valiliğimizin etkinliklerde stant açmasını isteriz. Bu kentin tanıtımı için çok önemsiyoruz” dedi. İstanbul’da 400 bin Vanlı yaşadığını da dile getiren Yağız, bütün kurumlar ile siyasi partileri etkinlikler davet ettiklerini kaydetti. Tanıtıma önemli sanatçılarında davet edildiğini belirten Yağız, sanatçıların yanı sıra Van’da kurduğu divanxane ile isminden söz ettiren Dengbej İsmail Seyranoğlu’nunda etkinliğe davet edildiğini kaydetti.


Kültürel sokakları İstanbul’a taşınacak

Yağız’ın ardından konuşan Çizgi Üstü Mimarlık & Organizasyondan Müge Yavaş ile Sibel Er slayt gösterisiyle yapacakları çalışmaları anlattı. Van’ın Şemsiye ile Kuş Kafesi sokakları ile Peynirciler çarşısının İstanbul’a taşıyacakları belirtilen sunumda, tanıtımların ise dört dilde yapılması dikkat çekti.


Etkinlik soru-cevap ile sona erdi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.