Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos 2022
Van'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Van’da 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı ile Garnizon Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi’nin yaya olarak halkın bayramını kutlaması ile devam etti.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ile süren kutlamalar resmi geçiş töreni ile sona erdi.


Törene AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, kamu kurum ve kuruluş amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Törende özellikle kentte bulunan İranlı misafirlerin Türk bayrağı ile fotoğraf çekmesi dikkatlerden kaçmadı.


ÇALDIRAN


Van’ın Çaldıran ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. 1. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Bekir Demir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi.


Törene Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erman Kıyak, Belediye Başkanı Şefik Ensari, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Görücü, İlçe Emniyet Müdür Vekili Eyüp Okusal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Alper Güzeltepe, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.


Törenin ardından Kaymakam Türker, makamında tebrikleri kabul etti.


ÖZALP


Van’ın Özalp ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü törenle kutlandı.


Kaymakamlık önündeki Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.


Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Emin Nasır ve kurum amirlerinin katıldığı törenin ardından, şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.


BAŞKALE


Van'ın Başkale ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.


Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasıyla program sona erdi.


Törene; Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cengiz Önder, protokol üyeleri, STK temsilcileri, kurum amirleri, jandarma ve emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.Törenin ardından Kaymakam Mustafa Çelik, makamında tebrikleri kabul etti.


ERCİŞ


Erciş’te 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı


Van’ın Erciş ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü törenle kutlandı.


Kaymakamlık önündeki Atatürk heykeline çelenk sunulması ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle gönderdiği mesajın okunmasının ardından 108’inci Alay Komutanlığı Personeli Topçu Üsteğmen Mehmet Yekta Şerbetçi tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından tören sona erdi.


Kaymakam Mehmetbeyoğlu’nun kaymakamlık ana girişinde tebrikleri kabul etmesinin ardından protokol üyeleri şehit ailelerini ziyaret etti.


Törene; Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Garnizon Komutanı Albay Murat Kandur, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Doğan Uluçay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.