Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Takva, seçim hedeflerini açıklayarak hedefimiz 19 meslek grubunun tamamının almak

29 Ağustos 2022
Takva, seçim hedeflerini açıklayarak hedefimiz 19 meslek grubunun tamamının almak

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimlerine giren ve yeniden mavi liste ile yönetime aday olan Necdet Takva, seçim hedeflerini açıklayarak hedeflerinin 19 meslek grubunun tamamının alınması yönünde olduğunu söyledi.Takva, Hedefimiz 19meslek grubunun tamamını almak

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimlerine giren ve yeniden mavi liste ile yönetime aday olan Necdet Takva, seçim hedeflerini açıklayarak hedeflerinin 19 meslek grubunun alınması yönünde olduğunu söyledi.



Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO)seçimlerine giren ve yeniden yönetime aday olan Necdet Takva, seçim çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Mavi Liste Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştiren Takva, düzenlediği basın toplantısıyla listede yer alan adayları tanıttı. Takva, “Seçimlere mavi listeyle gireceğiz. Kurduğumuz seçim ofisiyle beraber seçim çalışmalarımız da start aldı. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Takva ayrıca Van’da Halk Bankası Bölge Müdürlüğü’nün kurulacağını müjdeledi.

Ekim ve Kasım ayında yapılacağı bilinen Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin tarihi net olarak bilinmese de seçim çalışmaları şimdiden başladı. Van TSO mevcut başkanı Necdet Takva’nın seçime yeniden aday olacağını açıklamasının ardından seçim çalışmalarına ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Takva, önceki gün açılışını gerçekleştirdiği Mavi Seçim Ofisi ile seçim çalışmalarına başladığını resmen duyurdu. Açılışta bir açıklama yapan Takva, “Hedefimiz 19 odanın tamamını almaktır.” İfadelerini kullandı.


“YENİ DÖNEMDE YENİ VİZYONLAR”


Yeni dönemde yeni vizyonlarla devam edeceğini söyleyen Takva, “1 Ekim ya da 30 Kasım tarihleri arasında tüm Türkiye’de gerçekleşecek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ‘ne (TOBB) bağlı oda ve borsaların seçim süreciyle ilgili bir etkinliğin arifesindeyiz. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar çerçevesinde yeni dönemde yeni bir vizyon ve perspektifle sürece müdahil olma kararı aldık. Bu çerçevede de seçim stratejimiz kapsamında seçim ofisimizin açılışını gerçekleştirdik. Bu seçim ofisimizi açarken sadece birlikte birlikte çalışacağımız aşağı yukarı işte 19 meslek grubunda 133’e yakın iş insanını davet ettik. Onun dışında hem cumartesi ve hafta sonu olması hasebiyle çoğu insanı biz özellikle davet etmedik. Çünkü çok fazla grup yarışıyor ve bu gruplar içerisinde iş dünyasını meşgul etmemek, onları işinden etmemek için daveti daha çok kendi lokal grubumuz içerisinde gerçekleştirdik. O yüzden kimse bu açıdan mavi listeye bir gönül koymasın. Önümüzdeki iki ay süreç içerisinde biz herkesi burada misafir edeceğiz.” Dedi.


BİZ RAKİPLERİMİZLE ŞAVAŞ HALİNDE DEĞİLİZ”

Rakipleriyle düşman içerisinde olmadığını ve yapılacak olan her faaliyetin Van halkına yararlı olacağını ifade eden, Van TSO mevcut başkan Takva, “Ekonomide değişim hareketi, yenilikçi ve inovatif bir çalışmaydı. Fakat bu dönem ekonomide değişim hareketi formasyonu içerisinde değil bir liste tanımlaması içerisinde seçimi kendi grubumuzu tanımlama ihtiyacı duyduk. Çünkü diğer rakiplerimiz benzer platformlar kurmaya başladılar ve büyük memnuniyetle ifade etmeliyim ki öncü olmanın da bu anlamda böyle bir ayrıcalığı var. Ve çalışmalarımızı o minval üzere yürüteceğiz. Biz rakiplerimizi asla bir bir savaş alanı içerisinde bir düşman algısı içerisinde değerlendirmiyoruz. Tatlı bir rekabetle bundan sonraki süreç içerisinde Van’ın dezavantajlarını, avantaja dönüştürecek bir yaklaşım içerisinde projelerimizle yarışalım arzusundayız. Yaptığımız faaliyetler ve bundan sonraki süreci toplamda 20 proje üzerinden şekillendirdik.” Diye konuştu.


“HEDEFİMİZ 19 ODANIN TAMAMINI ALMAK”


Ticaret Sanayi Odası olarak odaların hepsini almayı düşündüğünü söyleyen Takva , “Ticaret Sanayi Odası bugün sadece Van’da, bölgede değil, yani hem ulusal hem uluslararası düzeyde etkin bir şekilde temsil edilen bir statüye geldi. Van dediğim gibi Van çok homojen bir şehir değil. Yani siyaseten çok marjinal eğilimler olan büyükşehirlerden biridir. Ekonomik olarak gelir düzeyi yüksek olanlarla düşük olanlar arasında farklar var. Demografik olarak çok farklılıklar var. Yani heterojen bir şehirdir. Çok benzeşen bir kent değil. Dolayısıyla gruplar arasındaki çelişkilerin yaratmış olduğu bir rekabet olmuş olabilir. Bizim hedefimiz 19 grubun tamamını almaktır. Daha önceki seçimlerimizde 12 meslek gruptan vardı. Bunlar içerisinde 7’ye 5 başarı elde ettik.” Şeklinde konuştu


KOMİTELERİ DÜZENLİ TOPLAYAN ODALARIZ”


Türkiye’de düzenli olarak komite toplayan ender odalardan biri olduğunu belirten Takva, “Türkiye Odalar Borsalar Birliği mevzuatında odaların böyle servetinden, sermayesinden, ticaretinden şüphe duyulmayan faaliyetleriyle yol gösterici olduğuna inanılan insanlardan, üyelerden, müteşebbislerden oluşan 25 kişilik bir yüksek istişare kurulu olacak. Bu yüksek İstişare Kurulu iki ayda bir, odanın imkanlarıyla sağlayacağı lojistikle toplanacak ve kent ekonomisiyle ilgili Ticaret Sanayi Odası’nın almış olduğu yönetim kurulunun almış olduğu, belirlemiş olduğu politikaları değerlendirip onlar üzerinden yol gösterici bir danışma mekanizması olacak. 25 kişi bunlar olacaklar. Burada yönetim kurulları ön plana çıkıyor. Işte bizim meclisimiz, komitelerimiz Türkiye’de hiçbir odanın yapmadığı oranda büyük bir enerjiyle büyük bir çabayla bir araya geldiler ve toplandılar. Yani Türkiye’de komiteleri düzenli toplayan ender odalardan biriyiz .” İfadelerini kullandı.


“GENÇ TİCARET ODASI KURULUYOR”


Yeni dönem projelere hız verdiğini vurgulayan Takva, “Tarih belirlendikten sonra disiplin kurulu oluşturacağız. Bunlar bu organların dışında oluşacak. tarafsız olmaları hasebiyle meclisin dışında seçeceğimiz üyelerden oluşacak bir disiplin kurulu olacak. Bizim20’ye yakın vizyon projemiz var ama üzerine en fazla lobi faaliyeti yürüteceğimiz hep birlikte çalışıp bizim buranın enerjisini buraya taşıyacak bir yola ihtiyacımız var. Yani biz bu dönem iyi bir çalışma yaptık. Şimdi yeni vizyon projelerimizden bir tanesi Genç Ticaret Odası’nı kurmak.” Dedi.


“ TÜRKİYE’NİN ŞEFFAF ODALARINDAN BİRİYİZ”


Türkiye’de ilk kez bakanlıktan kendi teftiş talebini gerçekleştiren odalardan olduğunu ifade eden Takva , “ Van TSO Van’da 40’a yakın meslek odasından biridir. Bizim 2021 yılında toplam yönettiğimiz bütçe 7,5 milyondur. Bunun 4,5 milyonu cari gideri, personel gideridir. Sadece personele ödediğimiz maaşlardır, sigortalarıdır, primleridir, falandır, ikramiyeleridir. Biz her yıl 1 milyon lira odalar birliğine aidat ödüyoruz. Kalkınma ajansına, DAKA’ya aidat ödüyoruz. Bu yüzden Van TSO Türkiye’nin en şeffaf odalarından biridir. En hesap verebilir odalarından biridir. Türkiye’de ilk kez kendi teftiş talebini gerçekleştiren bakanlıktan burada biziz. Bizim dışımızda yoktur. Biz teftiş talep ettik. Ve raporumuzu hazırladık bakalığa verdik .” Diye konuştu.



“VAN’DA HALK BANKASI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR”

Halk Bankası’nın Bölge Müdürlüğü’nün Van’da kurulacağını müjdeleyen Takva, , “Geçtiğimiz günlerde üç kamu bankasının toplantısına katılmıştık. İki gün önce de Halk Bankası Yönetim Kurulu Bölge Başkanlığı’nın Van’da kurulması kararını aldı. TOGG’un da iştirakçilerinden biri de Van TSO olacak. Bunu da yine bu seçim sürecinde üyelerimize bir hizmet, bir ortaklık, bir iştirak düzeyinde anlatacağız. “Dedi.

Kaynak:Van Basın

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.