Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da 30 göçmen yakalandı

25 Ağustos 2022
Van'da 30 göçmen yakalandı

Van’ın Gevaş ilçesinde yasa dışı yollarla yurda giriş yapan 30 düzensiz göçmen yakalanırken göçmen kaçakçılığı yapan iki kişi tutuklandı.


Van-Gevaş karayolunda dur ihtarına uymayan 30 göçmen taşıyan minibüs Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve özel çalışma ekiplerinin çalışması sonucu durduruldu. 


Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bir göçmen kaçakçılığı ihbarını değerlendiren Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 24 Ağustos 2022 tarihinde belirtilen hedefi takibe başladı. Şüphelilerin hareketlerini ve sevk güzergahlarını kontrol altına alan ekipler aynı gün saat:19:30 sıralarında Gevaş ilçesine giriş yapan hedef araca DUR!

 İhtarı yapmış ancak araç sürücüsü ihtara uymayıp, hem kendi canını hem de trafik güvenliğini hiçe sayarak kaçmaya başlamıştır. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve özel çalışma ekiplerinin yılmadan takip etmesi sonucu araçta bulunan iki şüpheli şahıs yakalanarak, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmiştir. (E.B) ve (H.Ö) isimli şüpheli şahıslar adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Göçmen kaçakçılığında kullanılan bir minibüs ise trafikten men edilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalar, yine halkımızın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir” denildi


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.